Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Október 02. 17:10, kedd | Belföld
Forrás: mti/fotó: MTI

Nemzetközi katonai gyakorlat zajlik a Bakonyban

Nemzetközi katonai gyakorlat zajlik a Bakonyban

A nemzetek közötti katonai együttműködést tökéletesíti, s az október közepén esedékes NATO-minősítésre való felkészülést is szolgálja a Bakonyban zajló Brave Warrior 2018 gyakorlat

- jelentette ki a harcászati gyakorlat keddi sajtónapján az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka. Ruszin Romulusz dandártábornok elmondta, hogy a magyarok mellett amerikai, brit, horvát és szlovák egységek vesznek részt a szeptember 22. és október 5. között a Bakonyban zajló gyakorlaton mintegy 1300 katonával és 300 haditechnikai eszközzel.

A gyakorlat célja a magyar katonák képességeinek fejlesztése mellett gyakorlás nemzetközi környezetben. Támadó feladatok mellett üldözést és az ellenállás felszámolását is bemutatták a katonák.

A dandártábornok szavai szerint nagyon jól felkészített egységek érkeztek, és a katonák sokat tanultak egymástól.

Hozzátette: jó felkészülési lehetőséget biztosít a gyakorlat az október közepén esedékes NATO-minősítésre is, melyen a Magyar Honvédség Zászlóalj Harccsoport (MH ZHCS) is részt vesz.

Megjegyezte: optimista a NATO által 1700 kritérium alapján odaítélhető harckész minősítést illetően, amit korábban minden alkalommal megkapott a honvédség.

A Brave Warrior 2018 hadgyakorlattal párhuzamosan zajlik a Bátor Harcos 2018 komplex harcászati gyakorlat kizárólag magyar részvétellel október 22-ig a bakonyi lőtéren. A 2010 óta évenként megrendezett gyakorlat a regionális és szövetséges katonai erők együttműködését demonstrálja.

Címkék: Bakony, hadgyakorlat, katona

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.