Városlista
2022. november 27, vasárnap - Virgil

Hírek

2022. November 22. 13:00, kedd | Helyi
Forrás: Castrum SC

Nemzetközi Para Karate Bajnokságon szerzett ezüstérmet Magyar Lóránt a Castrum sportolója

Nemzetközi Para Karate Bajnokságon szerzett ezüstérmet Magyar Lóránt a Castrum sportolója

Szombaton rendezték Budapesten a Kellner Ferenc Sportcsarnokban a Dream Cup World i-Karate Nemzetközi Bajnokságot.

A versenyen 80 sérült para sportoló bizonyította képességét a nemzetközi bírói gárda előtt.
Kerekesszékes-, autista-, látássérültek- és mozgásukban korlátozott karatékákkal, és kisérőikkel telt meg a Madárfészek Sportakadémia, ahol 2 tatamin zajlottak a KATA küzdelmek.

Magyar Lóránt a Castrum SC Kapuvár Para Karate versenyzője a 302-es kategóriában formagyakorlatával ezüstérmet vívott ki. Az egyéni versenyszámokat követően a páros KATA versenyekre került sor. Itt a Castrum párosa 9 induló közül, épp hogy pár századnyi pontkülönbséggel lecsúszott a dobogóról, így a Magyar Lóránt - Pantelics Péter páros az előkelő 4. helyen végeztek.

- Nagyon tanulságos volt számomra a hétvégi bajnokság. Látni a sérült fiatalokat, ahogy sokszor edzőik segítségével, néha többszöri "nekifutásra", de sikeresen végezték el a néha 20 lépésnél is bonyolultabb küzdő gyakorlatokat, úgy vélem, mind egytől-egyig szamurájokként küzdöttek. 22 éve versenyeztem utoljára. Nem gondoltam volna, hogy még egy nemzetközi bajnokságon tatamira fogok lépni, főleg nem, hogy KATA versenyszámban.
Lórival a Yantsu Katát mutattuk be. Figyeltünk egymás ritmusára, és véleményem szerint remek volt az összhangunk. Az, hogy a belgák vitték el a dobogós helyeket, nem volt meglepő számunkra, hiszen Shihan Koen Spitaels már több éve foglalkozik para sportolókkal, és nyugaton jóval nagyobb az empátia, és az elfogadás a sérült emberek iránt. Büszke vagyok Lórira, és mind a 80 indulóra, akik szombaton kiálltak, és megmutatták mire képesek az iKarate sportban. - mesélte el sensei Pantelics Péter a Castrum edzője a hétvégi tapasztalatait.

Címkék: karate, kata, parasport

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 27. 10:00, vasárnap | Helyi

Székely Erzsébet hímző népi iparművész életmű kiállítása

A kiállítás megtekinthető december 21-ig.

2022. November 26. 10:00, szombat | Helyi

Vágányzári menetrend a Sopron – Győr vasútvonalon

A vágányzár idején vonatpótló buszok közlekednek.

2022. November 25. 16:00, péntek | Helyi

Hogyan kerülhetjük el a tipikus őszi baleseteket?

Rendőrségi felhívás.