Városlista
2022. május 20, péntek - Bernát, Felícia

Hírek

2021. December 21. 10:02, kedd | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Nincs döntés újabb korlátozásokról Nagy-Britanniában, de ez változhat

Nincs döntés újabb korlátozásokról Nagy-Britanniában, de ez változhat

A brit kormány nem döntött újabb korlátozások bevezetéséről, de óráról órára figyeli a koronavírus-járvány alakulását, és nyitva tartja a további járványellenes intézkedések lehetőségét

- mondta hétfő este Boris Johnson miniszterelnök. Johnson nyilatkozatának közvetlen előzményeként egész délután ülésezett a különleges helyzetekben összehívott, az adott helyzetnek megfelelően változó összetételű tanácskozó testület (COBRA), Chris Whitty angliai tisztifőorvos, a kormány egészségügyi főtanácsadója részvételével.

Az értekezlet utáni nyilatkozatában Boris Johnson elmondta: a kormány továbbra is óvatosságra kéri a lakosságot, és mindenekelőtt arra, hogy mindazok, akik még nem tették meg, adassák be maguknak a koronavírus elleni oltás harmadik adagját. "Elsöprő erejű bizonyítékok" tanúsítják a harmadik dózis védőhatását - hangsúlyozta a brit kormányfő.

A brit egészségügyi minisztérium hétfő esti beszámolója szerint a felnőtt brit lakosságnak több mint a fele már megkapta a harmadik oltási dózist.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 20. 11:41, péntek | Külföld

Vaddisznó rongált meg egy krakkói szépségszalont

Vaddisznó rontott be egy krakkói lakótelepen működő kozmetikai szalonba, senki nem sérült meg, de az üzlet berendezése megrongálódott - közölte csütörtökön a lengyel média.

2022. Május 20. 09:02, péntek | Külföld

Megvitatta az ukrajnai helyzetet az orosz és az amerikai vezérkari főnök

Több kérdést, köztük az ukrajnai helyzetet is megvitatta telefonon csütörtökön Valerij Geraszimov orosz vezérkari főnök és Mark Milley, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke.

2022. Május 20. 06:00, péntek | Külföld

Hatra emelkedett a szlovéniai robbanásban elhunytak száma

Hatra emelkedett a dél-szlovéniai Kocevje Melamin nevű vegyi üzemében egy héttel ezelőtt történt robbanásban elhunytak száma, a ljubljanai kórházban meghalt az egyik súlyos sérültje a balesetnek

2022. Május 19. 13:06, csütörtök | Külföld

40 százalék körüli idei GDP-zuhanás lehet Ukrajnában

Londoni elemzők szerdán ismertetett új alapeseti előrejelzése szerint az idén 40 százalékot megközelítő mértékben zuhanhat az ukrán hazai össztermék (GDP), de a helyzet bizonytalansága miatt több alternatív