Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2012. Május 17. 14:13, csütörtök | Kék hírek
Forrás: mno.hu / MTI

Nincs felelőse a méhtámadásnak

Nincs felelőse a méhtámadásnak

Senkit nem terhel felelősség a Nagylók külterületén, az Iringó tanösvényen április 28-án történt méhtámadás miatt – közölte Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI-vel.

A turistaút mellett elhelyezett kaptárakból felszálló méhek egy kiránduló csoportot támadtak meg, 28-an megsérültek. Közülük 18 embert kórházba szállítottak, 10 sérültet a helyszínen láttak el a mentők.

Németh-Kész Mónika tájékoztatása szerint a sárbogárdi rendőrkapitányságon feljelentéskiegészítés történt foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség gyanúja miatt. A rendőrség megkereste az Országos Magyar Méhészeti Egyesület Fejér megyei szervezetét, amely megállapította, hogy a kaptárakban lévő 700 méhcsalád telepítésével kapcsolatban nem történt szabálytalanság.

A vizsgálat megállapításai szerint a méhtámadás napján az évszakhoz képest melegebb idő volt, emiatt a méhek a megszokottnál alacsonyabban repültek. A kirándulók keresztezték útvonalukat, és az erős illatú napvédő és rovarriasztó krémek, amelyekkel az emberek bekenték magukat, irritálták a méheket, ez vezethetett a támadáshoz. Az első csípéseket követően fellépő pánik még agresszívebbé tette a rovarokat.

A kirándulást szervezők a túrát megelőző napon bejárták az útvonalat, de akkor semmi olyan körülményt nem tapasztaltak, amely visszatartotta volna őket a kirándulástól. Mivel a szervezők a tőlük elvárható alapossággal mérték fel a túra útvonalát, valamint a méhcsaládok tulajdonosai is betartottak minden előírást a telepítéssel kapcsolatban, büntetőjogi felelősség senkit nem terhel a méhtámadás miatt. Fentiek alapján a sárbogárdi rendőrkapitányság elutasította a feljelentést – áll a közleményben.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron, egy családi házban szerdán kora délután.

2024. Május 15. 09:10, szerda | Kék hírek

Több mint 30 tonna kábítószer-alapanyagot semmisített meg a rendőrség

Több mint 30 tonna, mintegy 480 milliárd forintnyi kábítószer-alapanyagot, prekurzort semmisítettek meg az egyik magyarországi hulladékégetőben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Kék hírek

Állást hirdető munkáltatókat vizsgált a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elektronikus álláskereső platformok hirdetményei nyomán is vizsgálja, hogy a foglalkoztatók betartják-e a dolgozók bejelentésének szabályait - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

2024. Május 09. 09:40, csütörtök | Kék hírek

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a pénzügyőrök egy albán autóban

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy albán rendszámú autóban az M5-ös autópálya hetényi pihenőhelyén.