Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Április 25. 13:13, szerda | Helyi
Forrás: Csorna Város Önkormányzata

Önkéntesek szedték a szemetet a főutak mellett

Önkéntesek szedték a szemetet a főutak mellett

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. nyolcadik alkalommal szervezett országos szemétszedési akciót a közúthálózat és környezetének megtisztítására.

Idén április 23-án, hétfőn rendezték meg szokásos tavaszi szemétszedési akciójukat. A Föld Napja alkalmából szervezett eseményre a helyi önkrományzatok segítségével szervezték az önkénteseket. A rendezvény az elmúlt öt évben az ország legtöbb önkéntest megmozgató környezetvédelmi mozgalmává nőtte ki magát.
A Közút egész évben végzett út menti szemétszállítási munkáját az utóbbi években sajnos szélmalomharc jellemzi, az illegális szemétlerakók nap mint nap szaporodnak.
Szemétgyűjtési akciójuk célja, hogy a fiatalabb generációnak is természetessé váljon a környezet megóvása. Az akció megszervezésével a társaság hozzá kíván járulni ahhoz, hogy azok a fiatalok, akik részt vesznek a szemétgyűjtésben, később jobban odafigyeljenek szűkebb és tágabb környezetük megóvására.

Térségünkben idén is elsősorban az iskolák voltak fogékonyak a felhívásra.A közútkezelő főszervezőként, az esemény gazdájaként minden csatlakozó számára térítés nélkül biztosított kesztyűt és láthatósági mellényt, valamint gondoskodtak az összegyűjtött hulladék maradéktalan elszállításáról is.

Csornán körülbelül 900, Kapuváron kb 200 diák szedte a főutak mellett a szemetet. Az elszállított szemét mennyisége, amit az akció keretein belül gyűjtöttek össze az önkéntesek a közútkezelő csornai üzemmérnökségének a területéről összességében elérte a 60 köbmétert.

Csak rajtunk múlik, hogy milyen gyorsan termelődik újra, termelik újra a felelőtlen közlekedők a most eltüntetett szemetet. A szervezők arra készülnek, hogy sajnos jövőre is biztos meg kell ismételni az akciót annak ellenére, hogy a közutak mentét folyamatos munkával egész évben takarítják.

Képeinken a csornai Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szakközépiskola tanulói akcióban.

Címkék: közút, rábaköz, szemét

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.