Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Május 31. 10:00, csütörtök | Belföld
Forrás: infovárosok/ügyészség

Női ruhába öltözve álcázta magát a tolvaj - Vádemelés

Női ruhába öltözve álcázta magát a tolvaj - Vádemelés

Lopás vétsége és rongálás vétsége miatt nyújtott be vádiratot azzal a férfi elkövetővel szemben a Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség, aki azért öltözött női ruhába, hogy a lopásnál álcázza magát.

A vádirat szerint egy tatabányai autómosóban dolgozó férfi az autómosó bejárati ajtajának kulcsát és riasztójának kódját átadta a vádlottnak, aki tavaly február 28-ről március 01-re virradóan az autómosóba behatolt, és onnan 108.250 forint készpénzt és egy 23.990 forint értékű mobiltelefont tulajdonított el.

A vádlott azért, hogy személyét álcázza, női ruhába öltözve hatolt be a kamerával rendelkező épületbe. Az épületen belül összetörte az öltözőszekrény ajtajait, maró hatású folyadékkal öntötte le a pénztárgépet, és a bankkártyaleolvasót, így azokat használhatatlanná tette, ezzel összesen 219.738 forint kárt okozott a rongálással.
A tolvaj bűntársát a Tatabányai Járásbíróság már korábban elítélte azért, mert a lopáshoz a vádlottnak a kulcs és a kód átadásával segítséget nyújtott.

A lopás tettesét a nyomozó hatóság elfogatóparancs alapján fogta el, amely után őt a Tatabányai Járásbíróság ügyészi indítványra előzetes letartóztatásba helyezte.

A jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben a vádiratban az ügyészség arra tett indítványt, hogy őt a bíróság szabadságvesztésre, a közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélje, valamint kötelezze arra, hogy az autómosóban okozott rongálási kárt a sértettnek térítse meg.

Az elkövető cselekményét a Tatabányai Járásbíróság bírálja el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.