Városlista
2023. február 7, kedd - Tódor

Hírek

2011. Szeptember 01. 14:29, csütörtök | Kék hírek
Forrás: OrientPress

Nőtt a határsértések száma

Nőtt a határsértések száma

Másfél ezer határsértőt fogott el 2011-ben eddig a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség.

Vagyis jelentősen emelkedett az elfogott határsértők száma az első nyolc hónapban a tavalyi év hasonló időszakához képest. Az embercsempészés és a közokirat-hamisítás felfedések száma szintén nőtt a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség illetékességi területén.

Csaknem négymillió ember használta augusztus végéig a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség határátkelőhelyeit (Röszke, Tiszasziget, vízi, vasúti és légi átkelő) több mint 1.200.000 járművel. Az ellenőrzések során a rendőrök közel kétezer SIS találatot regisztráltak, amelyeket az Európai Unió valamelyik tagállama helyezett el a Schengeni Információs Rendszerben. Ezek között 20 embert európai elfogatóparancs, míg 48 személyt nemzeti elfogatóparancs alapján fogtak el. 1144 esetben intézkedtek beutazási és tartózkodási tilalom alatt álló külföldi állampolgárral szemben, míg 125 Európában körözött járművet foglaltak le a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen.

Az egyre erősödő illegális migráció elleni fellépés területén a szegedi Európa egyik legeredményesebb határrendészeti kirendeltsége, hiszen az idei év első nyolc hónapjában már 1529 határsértőt fogtak el, szemben a tavalyi esztendő hasonló időszakában regisztrált 1326-os számmal. Hatékonyabbá vált az embercsempészés elleni fellépés is. Augusztus végéig 28 esetben indítottak büntetőeljárást a rendőrök, míg egy évvel korábban ez 24 volt.

Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

OrientPress Hírügynökség

Címkék: határsértő

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 04. 10:09, szombat | Kék hírek

Bunyó a falunapon - Videó

A sérült a bántalmazás következtében koponyazúzódást szenvedett, orra és homloka is megsérült, mindezek nyolc napon belül gyógyultak.

2023. Február 02. 16:00, csütörtök | Kék hírek

Az olasz maffia egyik pénzmosó központja egy budapesti ügyvédnő irodája volt

Európai elfogatóparancs alapján tartóztatták le a magyar hatóságok az ügyvédnőt.

2023. Február 01. 11:11, szerda | Kék hírek

Hat év börtönre ítéltek egy férfit, aki késsel fenyegetőzött egy rendőri intézkedés során

Hat év börtönbüntetésre ítéltek egy férfit, aki késsel fenyegetőzött egy rendőri intézkedés során, az ügyészség súlyosításért fellebbezett - tájékoztatta a Fővárosi Főügyészség szerdán az MTI-t.

2023. Január 06. 13:18, péntek | Kék hírek

A nyílt utcán lőtt rá rokonára Győrben

Győrben egy gázriasztó pisztolyból adott le családtagjára egy lövést a 21 éves férfi, akit a rendőrök mintegy tíz perc leforgása alatt elfogtak.