Városlista
2022. augusztus 20, szombat - István

Hírek

2011. Szeptember 02. 07:23, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

November 20-ig utalható a reálhozam

November 20-ig utalható a reálhozam

A magán-nyugdíjpénztári összegekből származó reálhozamok kifizetésének 80-90 százaléka megtörtént - mondta Bába Julianna, a Stabilitás Pénztárszövetség elnöke.

A további 10-20 százalékról a Kossuth Rádiónak elmondta, aki augusztus 31-éig bejelentette lakcímváltozását, annak még november 20-áig van lehetősége kiutalni a reálhozamot.

Az augusztus végi jogszabályi határidőig a magán-nyugdíjpénztári reálhozamok kifizetésének 80-90 százaléka megtörtént. Minden ügyfélnek elutalták a pénzt, de címváltozás, vagy egyéb okok miatt voltak, akik mégsem jutottak hozzá a pénzükhöz, az ő esetükben a pénztárak újabb iránymutatásra, állásfoglalásra várnak a szaktárcától, illetve a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletétől - mondta a Kossuth Rádiónak Bába Julianna.

A Pénztárszövetség elnöke elmondta, eddig is történtek újrautalások azok részére, akiknek a lakcímváltozás miatti kérelme az augusztus 31-i határidőig beérkezett. Hangsúlyozta, ők azt szeretnék, ha a határidő lejárta után is folytathatnák a kiutalásokat.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének szóvivője, Binder István a rádiónak elmondta, augusztus 31. nem jogvesztő hatályú, a pénztáraknak egészen november 20-ig van lehetőségük orvosolni a hibákat, és eljuttatni az ügyfelekhez a pénzt, az csak ezután kerül az államkasszába. Hozzátette: szigorú ellenőrzések várhatóak a következő hetekben a magánnyugdíjkasszáknál, hogy történtek-e szabálytalanságok, visszaélések a kifizetések során.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: hozam

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 20. 05:00, szombat | Belföld

AM: a kormány folytatja a kisbenzinkutak támogatását

A kormány a kisbenzinkutak további megsegítésére 18,5 milliárd forintot különített el, péntektől megnyílt az igénylés lehetősége az elektronikus felületen, a pályázók már augusztusban hozzájuthatnak a támogatáshoz

2022. Augusztus 19. 18:09, péntek | Belföld

Évekig bujkált a húszmilliós pénzmosás gyanúsítottja

Hollandiában fogták el az évekkel ezelőtti bűncselekmény feltételezett elkövetőjét. A férfit most hozták Magyarországra, a budapesti nyomozók őrizetbe vették.

2022. Augusztus 19. 15:09, péntek | Belföld

Már 153 Mol-töltőállomáson van ingyenes kutyachip-leolvasó

Újabb Mol-töltőállomásokon található ingyenes kutyachip-leolvasó, így már 153 kúton tudják segíteni a kutyák és gazdáik egymásra találását.

2022. Augusztus 19. 14:08, péntek | Belföld

Elfogták a Sziget fesztiválon verekedő férfit és társát

Súlyos testi sértés és könnyű testi sértés megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárást egy, a Sziget fesztiválon verekedő férfival szemben - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteken a rendőrség honlapján.