Városlista
2023. február 8, szerda - Aranka

Hírek

2011. Szeptember 02. 07:23, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

November 20-ig utalható a reálhozam

November 20-ig utalható a reálhozam

A magán-nyugdíjpénztári összegekből származó reálhozamok kifizetésének 80-90 százaléka megtörtént - mondta Bába Julianna, a Stabilitás Pénztárszövetség elnöke.

A további 10-20 százalékról a Kossuth Rádiónak elmondta, aki augusztus 31-éig bejelentette lakcímváltozását, annak még november 20-áig van lehetősége kiutalni a reálhozamot.

Az augusztus végi jogszabályi határidőig a magán-nyugdíjpénztári reálhozamok kifizetésének 80-90 százaléka megtörtént. Minden ügyfélnek elutalták a pénzt, de címváltozás, vagy egyéb okok miatt voltak, akik mégsem jutottak hozzá a pénzükhöz, az ő esetükben a pénztárak újabb iránymutatásra, állásfoglalásra várnak a szaktárcától, illetve a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletétől - mondta a Kossuth Rádiónak Bába Julianna.

A Pénztárszövetség elnöke elmondta, eddig is történtek újrautalások azok részére, akiknek a lakcímváltozás miatti kérelme az augusztus 31-i határidőig beérkezett. Hangsúlyozta, ők azt szeretnék, ha a határidő lejárta után is folytathatnák a kiutalásokat.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének szóvivője, Binder István a rádiónak elmondta, augusztus 31. nem jogvesztő hatályú, a pénztáraknak egészen november 20-ig van lehetőségük orvosolni a hibákat, és eljuttatni az ügyfelekhez a pénzt, az csak ezután kerül az államkasszába. Hozzátette: szigorú ellenőrzések várhatóak a következő hetekben a magánnyugdíjkasszáknál, hogy történtek-e szabálytalanságok, visszaélések a kifizetések során.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: hozam

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 07. 19:47, kedd | Belföld

A magyar mentőegység már három embert mentett ki a romok alól Törökországban

Köztük egy gyereket mentettek ki a magyar mentőegység tagjai.

2023. Február 07. 13:55, kedd | Belföld

Török-szíriai földrengés - Adományokat gyűjt a Magyar Vöröskereszt az áldozatoknak

A Magyar Vöröskereszt pénzadományokat gyűjt a Törökországot és Szíriát sújtó földrengés áldozatainak megsegítésére - tájékoztatta a szervezet kedden az MTI-t.

2023. Február 07. 13:51, kedd | Belföld

Több zalaegerszegi iskola kapott bombafenyegetést

Zalaegerszegen hét oktatási intézmény kapott bombafenyegetést kedden. Az iskolákat kiürítették és átvizsgálták, robbanószerkezetet sehol sem találtak.