Városlista
2022. november 28, hétfő - Stefánia

Hírek

2016. Július 20. 07:00, szerda | Helyi
Forrás: Pannon-Víz Zrt

Nyáron is figyeljünk a vízvezetékre!

Nyáron is figyeljünk a vízvezetékre!

Nyári vizes tudnivalók

Nyáron is érdemes figyelni vízvezetékeinkre, célszerű a vízmérőakna fedelét egy léccel kitámasztani, persze úgy, hogy ne okozzon balesetveszélyt. Ha jól kiszellőzött az akna, néhány nap múlva célszerű megnézni, nincs-e valahol belső vízelfolyásunk. Ehhez az ingatlanon belül el kell zárni minden vízcsapot, és így ellenőrizni, hogy forog-e vízmérőnk kis kereke. Ha igen, keressük meg az elfolyás okát és javítassuk meg.

Ha elutazunk nyaralni, érdemes az aknában is elzárni a vízvezetéket, nehogy meglepetés érjen minkat hazaérkezéskor egy csőtörés formájában. Nyaralásból hazaérkezve folyassuk ki jól a vízcsapokat, a vezetékekben napokig pangó víznek már nem lesz olyan jó íze. Nagy melegben előfordul, hogy kiszáradnak a a csapok alatti bűzelzárók, időnként ezeket is engedjük tele vízzel. Ne feledkezzünk el a padló összefolyóról sem.

A kertészkedők mellett a kerti tó tulajdonosoknak, vagy az automata öntözőberendezést használóknak is érdemes mérlegelni és számolni. A képlet egyszerű- minél több olyan vizet használnak, ami nem kerül vissza a szennyvízcsatornába, annál gyorsabban térül meg a locsolómérőjük. Bővebben a www.pannon-viz.hu weblapon vagy ügyfélszolgálatainkon kaphatnak információkat.

A nyári melegben legalább napi két-három liter folyadékot kell fogyasztani, de ennél jóval többre lehet szükségük az aktív életmódot élőknek, hiszen egy erőteljesebb edzéssel akár másfél liternyi is távozhat óránként a szervezetükből. Ajánlatos olyan italokat fogyasztani, amelyek elősegítik az árványi anyagok pótlását, erre a csapvíz is megfelelő.

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 28. 16:00, hétfő | Helyi

Csak a gyertya égjen, ne az otthonunk!

Advent idején és karácsonykor megemelkedik a lakástüzek száma, naponta átlagosan huszonöt otthon gyullad ki ilyenkor.

2022. November 28. 13:00, hétfő | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2022. November 28. 09:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.

2022. November 27. 10:00, vasárnap | Helyi

Székely Erzsébet hímző népi iparművész életmű kiállítása

A kiállítás megtekinthető december 21-ig.