Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2015. Augusztus 10. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: Kustor Réka

Egy történet kezdete - Nyerges Szabolccsal beszélgettünk az ICrossingról

Egy történet kezdete - Nyerges Szabolccsal beszélgettünk az ICrossingról

Hobbistákat nevelek, fontos a verseny is, de a csapatépítés a lényeg.

Mai cikkünkben egy bősárkányi fiatalembert szeretnénk bemutatni, aki hosszú ideje a sportnak szenteli életét. Főállás mellett időt, és energiát nem sajnálva nemcsak a saját, de mások egészsége, fittsége érdekében is sokat tesz. Nagyra törő vágyi vannak, amik remélhetőleg hamarosan meg is valósulnak. Ismerkedjünk meg Nyerges Szabolccsal, az ICrossing kitalálójával, aki a sportolás mellett a csapatjáték, csapatépítés fontosságára helyezi a hangsúlyt.

Na de mi is az az ICrossing?
Több edzésfajtából álló egyedi funkcionális edzés.
’94 óta űzöm a kyokushin karatét. 2003 óta ovisokkal foglalkozom és karate alapokon tartok nekik sport órákat. Nagyon sok helyre eljártam edzeni és kipróbáltam különböző sportágakat. Rájöttem, hogy túlnyomó részt a saját testsúlyos gyakorlatokkal mozgatják meg az edzők a tanítványokat.
2011-ben bevillant valami, amikor Udvardi Róbert sportbarátom elkezdett egy amerkai őrületet, az insanity saját testsúlyos edzésformát, aminek a lényege: minden nap pár perc intenzív mozgás és a hatása…. röpködtek le Robiról a kilók ;) Én is kipróbáltam, de minden edzésbe tettem be valami saját gyakorlatot, így nem volt kérdés, hogy ki kell találni egy új edzésformát. Levédettük az iCrossing nevet és a logót, majd elkezdtünk edzésterveket kidolgozni.
Elindítottuk a csornai csoportot, ami a mai napig teljes létszámmal üzemel.Fogyásra és alakformálásra fektettük a hangsúlyt, de természetesen aki drasztikusan szeretne fogyni annak az étkezésre is nagyon oda kell figyelni.

Tipikus férfi sport, vagy nők is vannak?
Több nő van, mint férfi, sőt a gyerekek száma sem kicsi. Olyan edzésformát próbáltunk kialakítani, amit 14-70 éves korig együtt tudnak végezni az emberek, persze mindenki a saját ritmusában.

Miben más, mint a többi sport?
Egy hónapon keresztül ugyanazokat a gyakorlatokat végezzük. Az első edzésen megismerik és kezdik megtanulni a gyakorlatokat, a második edzésen mindenkinek ki vannak javítva a hibái és innentől tudják szabályosan csinálni. Másnapra megérkezik a várva-várt izomláz ;), mert szabályosan edzeni nehéz. A harmadikon kezdik élvezni, hogy már önállóan is megy. Ami a legfontosabb, hogy ezek után már otthon gondolatban fel tudnak készülni az edzésre és fejből tudják a gyakorlatokat nekem már csak vezényelni kell és színesíteni az edzéseket. Ez nagyon tetszik a csapatnak. Már a negyedik edzéstől elkezdődik a darabszám és az idő intervallum növelése. A hónap utolsó edzésén pedig a következő havi edzéstervet kezdjük és minden kezdődik elölről.
Az edzés négy részből áll. Van egy intenzív, saját testsúlyos bemelegítés. A közepén van az igazi köredzés, mely (icrossing csigás kötél, icrossing homokzsák, harangsúly, zsámoly, medicinlabda, ugráló kötél, stb…) szerekkel történik. A harmadik részben pedig egy saját testsúlyos nagyon intenzív határterhelés következik, ebben a blokkban van a sok-sok has gyakorlat (csak az érzés miatt), mert mindenki kockás hasat szeretne, de persze ezt az első edzésen tisztázom velük, hogy a kockás hasuk nem a felülésektől lesz . Természetesen minden edzés végén van egy kis relax zene, közben nyújtó gyakorlatokat végzünk. Nagyon fontos, hogy visszaálljon a pulzus és egy kis beszélgetés mellett el lazítunk. Én mindenkinek azt javaslom, hogy eddzen kevesebbet, de azt intenzíven. Nekem bejött, sokkal jobban tudnak fejlődni az emberek, mintha 2-3 órát el edzegetnek valahol és azt az időt is a családtól veszik el. Itt maximum egy órát vannak távol.
Kiemelném még a csapatmunka, csapatépítés fontosságát. Már nyolcadik éve rendezünk harcművészeti edzőtábort, amin bárki részt vehet. A táborban kyokushin karate, MMA, ICrossing, Thai boksz, boksz, önvédelemi edzések közül választhatnak a résztvevők és saját maguk tudják összeállítani, hogy milyen edzéseken szeretnének részt venni, természetesen minden stílusból képviselteti magát egy edző. Idén is a Balatonnál rendeztük és napi 2 edzés mellet volt idő nagyon sok közös programra (strandolás, számháború, 8km-es erőpróba, karaoke, stb…..)

Jövőbeni terveid?
Az álmom, hogy Csornán egy nagy fitness centrumot tudjak kialakítani. Másfél éve dolgozom a terven kisebb-nagyobb sikerrel. Nem kis projekt, de az biztos, hogy sosem adom fel ;)

Ha valaki kedvet kapna:
Csornán a Bóbita óvodában keddi és csütörtöki napokon van iCrossing edzés 19:00-19:45-ig.
Bősárkányban a régi mozi épületét alakítottuk át egy tatamis teremmé, ahol hétfőn és szerdán ugyanebben az időpontban van az iCrossing.
Győrben és több városban is megtalálhatóak vagyunk.

Részletekért forduljatok hozzám bizalommal:
Nyerges Szabolcs
+3630 4680217

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 16:00, szombat | Helyi

A lakosság segítségét kérik az új poloskafaj elterjedésének felméréséhez

Új poloskafaj tűnt fel tavaly hazánkban.

2024. Április 20. 13:00, szombat | Helyi

Sárkány Maraton a Szigetközi Állatvédő Liga támogatására

Időpontváltozás! Részletek a cikk végén!

2024. Április 20. 09:00, szombat | Helyi

Milyen ügyeket intézhet a Pannon-Víz Zrt. telefonos ügyfélszolgálatán keresztül?

Gyors és kényelmes ügyintézés telefonon.

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!