Városlista
2024. február 22, csütörtök - Gerzson

Hírek

2011. Szeptember 20. 07:25, kedd | Belföld
Forrás: OrintPress

Nyomott áron fogy a krumpli

Nyomott áron fogy a krumpli

Egyes kereskedelmi láncok azt a látszatot kívánják kelteni, mintha sok volna a krumpli, és így önköltségi ár alá akarják szorítani a felvásárlást.

Pedig nincs túltermelés burgonyából, átlagos az idei év ha a termést nézzük, nem csak itthon, de a környező országokban is túlnőttek a burgonyák, babásodásra, göcsörtösödésre hajlamos a termény.

A korai fajták és a vetőburgonya − vagyis a várható termés 20 százaléka − már a hűtőházakban pihen, az étkezési fajták betakarítása nagyjából novemberig tart majd. A tavalyi esős idő Európa-szerte kisebb termést, így emelkedő árakat, ennek nyomán pedig nagyobb termelési kedvet hozott, vagyis az idei várható burgonyamennyiség kontinens szerte jóval több lesz, mint tavaly. Ez pedig mindenütt alacsonyabb termelői árakat jelent – közölte a közrádió. Átlagos az idei év ha a burgonyatermést nézzük, nem csak itthon, de a környező országokban is túlnőttek a burgonyák, babásodásra, göcsörtösödésre hajlamos a termény.

Közben ha azt nézzük, milyen áron akarják egyes kereskedők a gazdáktól felvásárolni a terményt, olyan mintha túltermelés lenne az országban. Egyes kereskedők az önköltségi ár alatt akarják átvenni a termést, amely tiltott piaci magatartás miatt már a Burgonyaterméktanács is lépéseket fontolgat.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 22. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány fontosnak tartja a NATO megerősítését, de kölcsönös tiszteletet és konzultációt vár

A Magyar Külügyi Intézet (MKI) szerint a svéd NATO-csatlakozás kapcsán Magyarország által megfogalmazott üzenet egyértelmű:

2024. Február 21. 06:00, szerda | Belföld

Budapestre látogat pénteken a svéd miniszterelnök

Orbán Viktor miniszterelnök meghívására munkalátogatásra Budapestre utazik Ulf Kristersson, Svédország miniszterelnöke február 23-án - jelentette be közleményében Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

2024. Február 20. 16:15, kedd | Belföld

Munkácsy Mihályra emlékeztek születésének 180. évfordulóján a Fiumei úti sírkertben

Munkácsy Mihály festőművész születésének 180. évfordulója alkalmából tartott megemlékezést kedden a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) a Fiumei úti sírkertben.

2024. Február 20. 10:38, kedd | Belföld

Szakadékba zuhant gyermeket mentettek a tűzoltók és a speciális mentők

Egy hétvégi kiránduláson történt a baleset, Mátraházánál, a Veronika-rét közelében.