Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2011. December 08. 15:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Csornai Többcélú Kistérségi Társulás

Nyugdíjas akadémia a biztonságról

Nyugdíjas akadémia a biztonságról

Kocsis Tünde rendőr alezredes és Szabó Csaba rendőr főhadnagy az idősek elleni bűnelkövetések tapasztalatairól, megelőzési lehetőségekről tartott előadást.

Az előadók ezúttal a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságtól érkeztek, hogy megszívlelendő tanácsokkal lássák el a Nyugdíjas Akadémia szép számban megjelent résztvevőit. Kocsis Tünde alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője bevezetőjében arra is megkérte a hallgatóságot, hogy az elhangzottakat a családon, baráti társaságon belül is adják tovább, hiszen odafigyeléssel a legtöbb bűneset megelőzhető.
Szabó Csaba, a rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársa videókkal színesített előadásában felhívta a figyelmet a leggyakoribb bűnesetekre, melyek az idősebb korosztályt érinthetik: ezek a betörés, a besurranás, a zseblopás, és a csalás, melyek a videók tanúsága szerint is pár percnyi oda nem figyelés eredményeként eshetnek meg a gyanútlan áldozattal. A karácsonyi ünnep különösen jó alkalmat nyújt a bűnözőknek, ilyenkor érdemes fokozottan figyelni értékeinkre, hiszen ahogy a mondás tartja, alkalom szüli a tolvajt.
Az előadás után a hallgatók most is aláíratták és lepecsételtették leckekönyveket, így azok – szép számmal vannak – akik minden eddigi előadáson részt vettek, már most teljesítették a szemeszter „követelményét”, azaz a négy aláírást megszerezték. Természetesen további két programjura is szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt, a legközelebbi 2012. január 11-én, szerdán 16 órakor lesz, akkor Bauer Mihály fogja bevezetni a hallgatókat az internet rejtelmeibe.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 16:00, szerda | Helyi

Vitnyéden is összeszedték a szemetet

Te Szedd!

2024. Május 01. 13:00, szerda | Helyi

Lomtalanítás Rábatamásiban

Hulladékot csak rábatamási lakcímmel rendelkező személy adhat le.

2024. Május 01. 09:00, szerda | Helyi

Május egytől új nyitvatartással látogathatók a nemzeti park bemutatóhelyei

Lászlómajor Bemutató Majorság és az öntésmajori Hanság Élővilága Kiállítás.

2024. Április 30. 16:00, kedd | Helyi

Útlezárás és parkolási korlátozás Csornán a majális miatt

Felhívás