Városlista
2022. szeptember 28, szerda - Vencel

Hírek

2013. Április 11. 11:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Beled Művelődési Központ

Nyugdíjas Olimpia hatodik alkalommal

Nyugdíjas Olimpia hatodik alkalommal

Beledben versengtek a megyei nyugdíjasklubok.

Nemrég sportruhába öltözött, izgatott nyugdíjas hölgyek és urak vették birtokba a beledi tornacsarnokot. Megkezdődött a VI. Nyugdíjas Olimpia. A sportversenyt a helyi Ezüstfenyő Nyugdíjas Klub, a Beledi ÁMK Művelődési Ház és az „Életet az Éveknek” Nyugdíjas Szövetség Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetségével közösen hirdették meg a szövetséghez csatlakozó nyugdíjas közösségek részére.

A versenyre 5 fős csapattal nevezhettek a klubok. A rendezvény iránti nagy érdeklődést példázza az, hogy tizenhárom csapat nevezett a versenyre, akik a következő településekről érkeztek: Bácsa, Fertőszentmiklós, Győrújbarát, Jánossomorja, Kapuvár, Kisfalud, Mosonszentmiklós, Mosonszolnok, Rábakecöl, Rábatamási, Répceszemere, Vásárosfalu, természetesen indult a hazaiak a csapata is. A csapatok népes szurkológárdával érkeztek, akik végig buzdították a versenyzőket.

A megnyitóra vidám indulóra vonultak be. A versenyt Tompáné Balogh Mária polgármesterasszony nyitotta meg és a nyugdíjas szövetség megyei elnöke Zsámbokiné Buday Anna, valamint Gombás László a helyi nyugdíjas klub vezetője köszöntötte a résztvevőket, majd Pallag Jánosné művelődésszervező ismertette a játékszabályokat és a csoportversenyek rendjét.

A csapatok 7 feladatban mérték össze erejüket.A játékos ügyességi sorversenyek témáját az unokák játékai ihlették. A csapatoknak a feladatok megoldásában nemcsak a gyorsaságra, hanem a kreativitásra is szükségük volt. Puzzle-t raktak össze, babát öltöztettek, szobahokit játszottak, adott elemekből tavaszi képet kellett alkotniuk. A résztvevők örömmel, izgalommal hajtották végre a feladatokat. Buzdították egymást a siker érdekében.

A végén szoros küzdelemben és kis pontkülönbséggel az alábbi eredmény született: a tavalyi győztes a fertőszentmiklósi Rozmaring Hagyományőrző Nyugdíjas Klub által megszerzett 74 pont idén csak a második helyre volt elég, egy ponttal megelőzte őket a Győrújbaráti Nyugdíjas Klub csapata. A harmadik helyet a rábakecöli Napsugár Nyugdíjas Klub versenyzői szerezték meg. A hazaiak csapata a középmezőnyben végzett.

A vidám, jó hangulatú rendezvény lebonyolítását - mint minden éven – beledi fiatalok csapata segítette, lelkes munkájukat ezúton is szeretnék a szervezők megköszönni. A helyi nyugdíjas klub asszonyai lilahagymás zsíros kenyérrel, üdítővel, kávéval kínálták a versenyben elfáradt versenyzőket.

A résztvevő csapatok az eredményhirdetés után elénekelték a nyugdíjasok himnuszát és a következő mondattal búcsúztak a csapatok egymástól és a szervezőktől. „Jövőre veletek ugyanitt!”.

A mozgalmas délelőtt befejezéseként a csapatok és kísérőik megtekintették a művelődési házban lévő jubileumi kézimunka kiállítást, majd elégedetten, élményekkel gazdagon indultak haza.

Pallag Jánosné művelődésszervező

Címkék: beled, nyugdíjas

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 27. 16:00, kedd | Helyi

Négy ismeretlen károkozót keresnek a rendőrök

A rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2022. Szeptember 27. 13:00, kedd | Helyi

A hétvégén Csornán is életet mentett a szén-monoxid-érzékelő

A hirtelen jött lehűlés ellenére is fontos szellőztetni lakásunkban

2022. Szeptember 27. 09:00, kedd | Helyi

Újra indulnak Csornán a bérletes színházi előadások

Bérletek a Művelődési Központban válthatók

2022. Szeptember 26. 16:00, hétfő | Helyi

Megkezdődött a fűtés, növekedett a lakóház tüzek száma

A 38. héten történt