Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. December 17. 18:44, vasárnap | Bulvár
Forrás: Kertész Róbert, az MTI tudósítója jelenti:

Obama-interjú a BBC rádióban - a kérdező: Harry herceg

Obama-interjú a BBC rádióban - a kérdező: Harry herceg

Barack Obamával közöl interjút karácsony után a BBC rádió. A műsor különlegessége, hogy a volt amerikai elnököt Harry herceg faggatja.

Az interjú december 27-én hangzik el a BBC rádió közéleti 4-es csatornájának Today (Ma) című reggeli politikai magazinprogramjában.

A Kensington-palota - Harry londoni rezidenciája és hivatala - vasárnapi ismertetése szerint Obama és Harry beszélgetésének középpontjában az áll, hogy miként lehetne elősegíteni a fiatal vezetők új nemzedékének kinevelését és pályafutásuk elindulását, de kitérnek arra is, hogy a volt amerikai elnök milyen emlékeket őriz utolsó hivatali napjáról, és milyen reményeket táplál az elnöksége utáni időszakra.

A Kensington-palota által a Twitter üzenőportálon vasárnap közzétett 48 másodperces, jó kedélyű csipkelődéssel tarkított felvételrészletben hallható, amint Obama tréfálkozva megkérdezi Harryt, hogy brit akcentussal kell-e beszélnie az interjúban, vagy beszeljen-e a szokásosnál gyorsabban, mivel lassú beszédű.

A 33 éves herceg - II. Erzsébet királynő unokája - közölte, hogy erre nincs szükség, de azt kilátásba helyezte, hogy ha beszélgetőpartnere túl hosszú szüneteket tart a válaszok között, akkor ő "grimaszt" fog vágni, és Obama kérésére be is mutatja, hogy interjúalanya milyen megrovó tekintetre számíthat.

Harry bevallja a volt amerikai elnöknek, hogy idegesen készül a beszélgetésre, mire Obama felajánlja, hogy akkor inkább ő interjúvolja meg a herceget. Harry azonban közli, hogy ragaszkodna az eredeti felálláshoz.

A herceg elmondja azt is Obamának, hogy a beszélgetés 40 perces lesz, és ebből húszpercnyit vágnak majd össze a BBC-műsor számára, viszont a program elhangzása után podcast formátumban az interjút teljes hosszában közzéteszik.

A karácsony után elhangzó interjút még szeptemberben vették fel a kanadai Torontóban, ahol Harry a maradandó sérüléseket szenvedett brit és nemzetközösségi katonák megsegítésére általa kezdeményezett nagyszabású éves nemzetközi sportviadal, az Invictus Games promóciós rendezvényein vett részt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.