Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Október 03. 13:27, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Odafigyelnek a rendőrök az illegális gyorsulási versenyekre és a driftelőkre

Odafigyelnek a rendőrök az illegális gyorsulási versenyekre és a driftelőkre

Fedélzeti kamerák is segítik a rendőrök munkáját.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság kiemelt figyelmet fordít a közlekedési biztonságára kockázatot jelentő illegális gyorsulási versenyek megakadályozására, valamint az úgynevezett „driftelők” és az engedély nélkül átalakított gépjárművek kiszűrésére.

A rendőrségre az utóbbi időszakban több bejelentés érkezett az éjszakai órákban – általában a megyeszékhelyen előforduló –a lakosság nyugalmát zavaró, közutakon közlekedő, erős hanghatással bíró gépjárművekről, illetve a bejelentésekben vélelmezett illegális gyorsulási versenyekről. A jelzésekre az egyenruhások minden esetben reagálnak, illetve visszatérő jelleggel ellenőrzik a bejelentésben megjelölt helyszíneket.

A vármegyei rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya augusztusban és szeptemberben - egyéb szolgálati ágak és társszervek munkatársainak bevonásával – Győr városban több fokozott és célzott ellenőrzést hajtott végre a közlekedés biztonságosabbá tétele, illetve a szabályszegők kiszűrése és felelősségre vonása érdekében.

A rendőrök munkáját nagymértékben segítették a szolgálati gépjárművekbe szerelt fedélzeti kamerák, illetve a rendszeresített sebességmérő eszközök is.

A szeptemberben végrehajtott akció ideje alatt – a fokozott rendőri jelenlét mellett – illegális gyorsulási verseny miatt nem volt szükség intézkedésre, azonban mintegy 50 szabálysértővel szemben jártak el.

A sofőrök által elkövetett szabálysértések jármű szabálytalan átalakítása, elsőbbségi szabályok megszegése, gyermekbiztonsági rendszer használatának elmulasztása, illetve sebességtúllépés voltak. Három gépjárművezető ittasan ült volán mögé, illetve egy személy úgy vezette gépjárművét, hogy azt a forgalomból korábban kivonták.

A rendőrség kiemelt figyelmet fordít a közlekedés biztonságára, a vezető baleseti okokhoz kapcsolódó szabálytalanságok, illetve jogellenes gyorsulási futamok és sebességtúllépések visszaszorítására, ezért a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság a jövőben is tervez hasonló akciókat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

Egy győri nőnek 48 millió forintja bánta a hiszékenységét

Megint az AnyDesk alkalmazás! Az elkövetők most banki alkalmazottnak, majd rendőrnek adták ki magukat.

2024. Április 26. 16:00, péntek | Helyi

Vadász nyári tábor gyerekeknek

Két turnusra lehet jelentkezni.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi és május elsejei programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.