Városlista
2021. július 23, péntek - Lenke

Hírek

2015. November 19. 07:38, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

OGY - Az ingyenes gyermekétkeztetés kiterjesztéséről is tárgyalnak a képviselők

OGY - Az ingyenes gyermekétkeztetés kiterjesztéséről is tárgyalnak a képviselők

Az Országgyűlés mai ülésnapján egyebek mellett tárgyalni kezdi a kormány azon javaslatát, amely kiterjesztené az ingyenes bölcsődei és óvodai gyermekétkeztetést,

és kötelező önkormányzati feladattá tenné a rászoruló gyermekek szünidei étkeztetésének biztosítását. Az ülésnap reggel 9 órakor, a választójoggal nem rendelkező személyek nyilvántartását pontosító előterjesztés általános vitájával kezdődik, ezt két honvédségi tárgyú törvénymódosítás tárgyalása követ.

Ezután kerülhet sorra a kabinet gyermekétkeztetésről szóló javaslata, amely egyebek mellett rögzítené a gyed extra bővítését, és a pedagógus- életpályamodell több bölcsődei nevelőre vonatkozó kiterjesztését is.

Általános vitát tartanak továbbá a kormány legújabb egészségügyi törvénymódosító csomagjáról, amely több más változtatás mellett az elektronikus cigaretta használatát és forgalmazását is érinti.

Utolsóként a kabinet legutóbb benyújtott oktatási javaslatairól mondhatják el véleményüket a képviselők.

Az Országgyűlés aktuális kéthetes ülése hétfőn ér véget, amikor a Jobbik kezdeményezésére a korrupcióról tartanak parlamenti vitanapot.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Július 23. 16:07, péntek | Belföld

Rendőrkézen a mélykúti bűnbanda tagjai

Többrendbeli lopás és pénzmosás miatt folytattak nyomozást a Jánoshalmi Rendőrőrsön két nővel és hét férfival szemben.

2021. Július 23. 14:08, péntek | Belföld

György István: növelni kell az átoltottságot

Növelni kell a magyar lakosság koronavírus elleni átoltottságát, ezért mind a 65 év felettieknek, mind a 12-15 éveseknek oltási akciót szerveznek - mondta az országos oltási munkacsoport vezetője pénteken a közmédiának.

2021. Július 23. 13:03, péntek | Belföld

Már több mint húszezer család igényelt otthonfelújítási támogatást

Már több mint húszezer család igényelte az otthonfelújítási támogatást, amelyet több mint 10 500 család már meg is kapott, a folyósított támogatások összege pedig meghaladta a 17 milliárd forintot

2021. Július 23. 12:02, péntek | Belföld

Betonfalnak ütközött egy autó a büntetőfékező miatt

A balesetet okozó sofőrt a fővárosi rendőrök közúti veszélyeztetés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, és bevonták a jogosítványát is.