Városlista
2023. március 22, szerda - Beáta, Izolda, Lea

Hírek

2015. November 19. 07:38, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

OGY - Az ingyenes gyermekétkeztetés kiterjesztéséről is tárgyalnak a képviselők

OGY - Az ingyenes gyermekétkeztetés kiterjesztéséről is tárgyalnak a képviselők

Az Országgyűlés mai ülésnapján egyebek mellett tárgyalni kezdi a kormány azon javaslatát, amely kiterjesztené az ingyenes bölcsődei és óvodai gyermekétkeztetést,

és kötelező önkormányzati feladattá tenné a rászoruló gyermekek szünidei étkeztetésének biztosítását. Az ülésnap reggel 9 órakor, a választójoggal nem rendelkező személyek nyilvántartását pontosító előterjesztés általános vitájával kezdődik, ezt két honvédségi tárgyú törvénymódosítás tárgyalása követ.

Ezután kerülhet sorra a kabinet gyermekétkeztetésről szóló javaslata, amely egyebek mellett rögzítené a gyed extra bővítését, és a pedagógus- életpályamodell több bölcsődei nevelőre vonatkozó kiterjesztését is.

Általános vitát tartanak továbbá a kormány legújabb egészségügyi törvénymódosító csomagjáról, amely több más változtatás mellett az elektronikus cigaretta használatát és forgalmazását is érinti.

Utolsóként a kabinet legutóbb benyújtott oktatási javaslatairól mondhatják el véleményüket a képviselők.

Az Országgyűlés aktuális kéthetes ülése hétfőn ér véget, amikor a Jobbik kezdeményezésére a korrupcióról tartanak parlamenti vitanapot.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 22. 14:20, szerda | Belföld

Petőfi 200 - Több száz Petőfi-kézirat vált elérhetővé az OSZK online adatbázisában

Petőfi Sándor születésének bicentenáriuma alkalmából mintegy ötszáz a költőhöz kapcsolódó kézirattal bővült szerdától az Országos Széchényi Könyvtár(OSZK) internetes tartalomszolgálatatása, a Copia.

2023. Március 22. 14:18, szerda | Belföld

Hamis autódiagnosztikát kínált a webáruházában

A NAV munkatársai hamis autódiagnosztikai eszközöket és autóalkatrészeket, illetve illegális szoftvereket foglaltak le nagy mennyiségben egy Győr-Moson-Sopron vármegyei vállalkozástól.

2023. Március 22. 11:53, szerda | Belföld

Emelkednek a pótdíjak a Volánbusz járatain

2023. Március 22. 11:45, szerda | Belföld

Több mint 1 millióval emelkedtek a budapesti V. kerületi négyzetméterárak 10 év alatt

Több mint 1 millió forinttal emelkedtek a budapesti V. kerületi négyzetméterárak 10 év alatt, 2022 év végére az ingatlanra fordított átlagos összeg már a 100 millió forintot is meghaladta.