Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Március 04. 13:11, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

OGY - Emelkedhet a Kossuth- és Széchenyi-díjak összege

OGY - Emelkedhet a Kossuth- és Széchenyi-díjak összege

Az Országgyűlés Kulturális és sajtóbizottsága hétfői ülésén tárgysorozatba vételre és általános vitára alkalmasnak találta azt a törvénymódosító javaslatot, amely emelné a Kossuth- és Széchenyi-díjakkal járó pénzjutalom összegét.

A Lázár János és L. Simon László (Fidesz) által beterjesztett indítvány a nettó nominál átlagkereset ötszöröséről hatszorosára emelné a Kossuth- és Széchenyi-díjakkal járó pénzjutalom összegét.
Az indoklás szerint a Nemzeti Ügyek Kormányának kiemelt céljai közé tartozik "a nemzetgazdaság és a nemzeti kultúra fejlődéséhez jelentős és egyedi teljesítményt nyújtó polgárok méltó, közmegbecsülést kifejező elismerése, hazánk szellemi és művészeti életének erősítése, világhírű kutatás-fejlesztésünk támogatása".
A módosító javaslat elfogadása esetén a Magyar Köztársaság Kiváló Művésze, a Magyar Köztársaság Érdemes Művésze és a Magyar Köztársaság Babérkoszorúja adományozásával járó jutalmak összege is emelkedik, mert ezeket a törvény a Kossuth- és Széchenyi-díjhoz kötötten határozza meg.
A javaslatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatja, annak tárgysorozatba vételéről a bizottság három tartózkodás mellett döntött, általános vitára alkalmasnak pedig öt tartózkodás mellett találta.

Címkék: Kultúra-parlament

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: