Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Március 13. 12:49, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Oktatási Hivatal: a középfokú felvételinél hétfőn és kedden lehet módosítani a jelentkezéseket

Oktatási Hivatal: a középfokú felvételinél hétfőn és kedden lehet módosítani a jelentkezéseket

A középfokú felvételi eljárásban március 18-án és 19-én, hétfőn és kedden nyílik lehetősége a tanulóknak a jelentkezések módosítására - közölte az Oktatási Hivatal szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a középfokú felvételi eljárás során a felvételi vizsgák eredményei, tapasztalatai vagy egyéb információ alapján a tanulóknak egy alkalommal lehetőségük van eredeti továbbtanulási szándékuk módosítására. Ilyenkor módosító tanulói adatlapot kell kitölteniük. A módosítás során a tanulmányi területek eredetileg beírt sorrendje átalakítható, megváltoztatható (de tanulmányi terület nem törölhető). Emellett új tanulmányi terület felvétele is lehetséges, ám csak olyan középfokú iskolában, amely a tanulói adatlapon már korábban is szerepelt, és csak az érintett középfokú iskolával történt előzetes egyeztetés alapján. Az egyeztetés tényét a középfokú iskolába eredetileg benyújtott jelentkezési lapon fel kell tüntetni. Új iskolát (és annak tanulmányi területét) nem lehet a módosító tanulói adatlapon megjelölni - szögezték le.
A módosításra az általános iskolában van lehetőség március 18-án és 19-én. Az általános iskolának az adatlapokat a KIFIR rendszerben kell előállítania, és március 20-ig postára adnia a felvételi központ számára.
A módosító tanulói adatlapot a jelentkező általános iskolájában, az eredeti adatlap alapján kell kitölteni. Az eredeti adatlap egy példányát a jelentkező általános iskolája őrzi, így ahhoz ott lehet hozzájutni - fejtették ki.
A módosító adatlap kitöltésével a korábban kitöltött tanulói adatlap érvényét veszti.
Azok a 8 vagy 6 évfolyamos gimnáziumba jelentkező vagy magyarországi általános iskolával tanulói jogviszonyban nem lévő egyéni jelentkezők, akik tanulói adatlapjukat eredetileg is közvetlenül küldték meg a felvételi központ részére, a módosítást is önállóan végezhetik el a fenti időpontig.

Címkék: Oktatás-iskolák

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.