Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2011. Augusztus 20. 07:17, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress

Októbertől drágulhat a kenyér

Októbertől drágulhat a kenyér

Szeptemberig nem, októbertől azonban már emelkedhet a pékáruk ára, amennyiben az üzemanyagok a villamos energia és liszt is drágulnak – mondta el a közrádióban Kurdi András, a Magyar Pékszövetség elnöke.

Kurdi a Kossuth Rádió reggeli, Napközben című műsorában nyilatkozott a lehetséges áremelésről: mint elmondta, a pékszakma csak gyengén tudta érvényesíteni érdekeit, s miközben a liszt ára tavaly 40-ről 110 forintra emelkedett, ők mindössze 5-7 százalékos áremeléssel tudtak kompenzálni.

A pékszövetség elnöke szerint a nyereséget a kiskereskedelmi láncok könyvelhették el – bár ekkor is akadt olyan kereskedő, aki tisztességes árréssel dolgozott. Amíg a liszt ára 80-90 forint között marad, a jelenlegi tarifák is tarthatóak – ha viszont drágulás jön és az üzemanyag, a villamos energia ára is emelkedik, akkor a pékek is kénytelenek lesznek követni változásokat, figyelmeztetett Kurdi.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: kenyér

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország