Városlista
2022. május 20, péntek - Bernát, Felícia

Hírek

2012. Március 03. 07:07, szombat | Külföld
Forrás: OrientPress

Olajár: kacsa volt a hír

Olajár: kacsa volt a hír

Szaúd-arábiai tudósítások szerint gázvezeték robbanás következett be Awamiyah város környékén.

A hírre a WTI és a Brent árfolyama is közel 5 százalékot emelkedet. Az árfolyam később minimális mértékben visszakorrigált, miután a CNBC-nek nyilatkozó bennfentes megerősítette, hogy kacsa volt a hír.

A kedvezőbb időjárási viszonyok miatt azonban hamarosan csökkenhet a kereslet, aminek hatására újból 120 dollár alatti szinteken találhatja magát a Brent árfolyama – írták az Equilor elemzői. Eközben a Quaestor elemzői azt írják a Bloomberg által végzett felmérésre hivatkozva, hogy az olaj árfolyama a zsugorodó amerikai készletek, valamint a növekvő benzintartalékok hatására tovább emelkedhet a jövő héten. A hírügynökség által megkérdezettek 56 százaléka várja az árfolyam emelkedését, 32 százalék gondolja úgy, hogy csökkenhet a jegyzés, míg a többi elemző nem vár lényegesebb elmozdulást. Az áprilisi szállítású olaj árfolyama a hajnali óráktól kezdve folyamatosan csökken, jelenleg 108,2 dollár hordónként. A Brent olaj áprilisi szállítású fajtája jelenleg a 125 dolláros szint körül mozog.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 20. 11:41, péntek | Külföld

Vaddisznó rongált meg egy krakkói szépségszalont

Vaddisznó rontott be egy krakkói lakótelepen működő kozmetikai szalonba, senki nem sérült meg, de az üzlet berendezése megrongálódott - közölte csütörtökön a lengyel média.

2022. Május 20. 09:02, péntek | Külföld

Megvitatta az ukrajnai helyzetet az orosz és az amerikai vezérkari főnök

Több kérdést, köztük az ukrajnai helyzetet is megvitatta telefonon csütörtökön Valerij Geraszimov orosz vezérkari főnök és Mark Milley, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke.

2022. Május 20. 06:00, péntek | Külföld

Hatra emelkedett a szlovéniai robbanásban elhunytak száma

Hatra emelkedett a dél-szlovéniai Kocevje Melamin nevű vegyi üzemében egy héttel ezelőtt történt robbanásban elhunytak száma, a ljubljanai kórházban meghalt az egyik súlyos sérültje a balesetnek

2022. Május 19. 13:06, csütörtök | Külföld

40 százalék körüli idei GDP-zuhanás lehet Ukrajnában

Londoni elemzők szerdán ismertetett új alapeseti előrejelzése szerint az idén 40 százalékot megközelítő mértékben zuhanhat az ukrán hazai össztermék (GDP), de a helyzet bizonytalansága miatt több alternatív