Városlista
2024. február 26, hétfő - Edina

Hírek

2012. Március 03. 07:07, szombat | Külföld
Forrás: OrientPress

Olajár: kacsa volt a hír

Olajár: kacsa volt a hír

Szaúd-arábiai tudósítások szerint gázvezeték robbanás következett be Awamiyah város környékén.

A hírre a WTI és a Brent árfolyama is közel 5 százalékot emelkedet. Az árfolyam később minimális mértékben visszakorrigált, miután a CNBC-nek nyilatkozó bennfentes megerősítette, hogy kacsa volt a hír.

A kedvezőbb időjárási viszonyok miatt azonban hamarosan csökkenhet a kereslet, aminek hatására újból 120 dollár alatti szinteken találhatja magát a Brent árfolyama – írták az Equilor elemzői. Eközben a Quaestor elemzői azt írják a Bloomberg által végzett felmérésre hivatkozva, hogy az olaj árfolyama a zsugorodó amerikai készletek, valamint a növekvő benzintartalékok hatására tovább emelkedhet a jövő héten. A hírügynökség által megkérdezettek 56 százaléka várja az árfolyam emelkedését, 32 százalék gondolja úgy, hogy csökkenhet a jegyzés, míg a többi elemző nem vár lényegesebb elmozdulást. Az áprilisi szállítású olaj árfolyama a hajnali óráktól kezdve folyamatosan csökken, jelenleg 108,2 dollár hordónként. A Brent olaj áprilisi szállítású fajtája jelenleg a 125 dolláros szint körül mozog.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 26. 06:00, hétfő | Külföld

Navalnij - Az ukrán hírszerzés szerint természetes halált halt az orosz ellenzéki politikus

Alekszej Navalnij orosz ellenzéki aktivista és politikus természetes halállal halt meg, az ukrán hírszerzés információi szerint trombózis miatt vesztette életét - közölte Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés vezetője.

2024. Február 25. 08:41, vasárnap | Külföld

Román miniszterelnök: Székelyföldnek soha nem lesz autonómiája

Székelyföldnek soha nem lesz autonómiája - jelentette ki Marcel Ciolacu román miniszterelnök, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke Kovásznán, pártja megyei szervezetének tisztújító gyűlésén.

2024. Február 24. 06:00, szombat | Külföld

Navalnij - Több mint 65 ezren támogatják a hágai orosz nagykövetségnek helyt adó utca elnevezését Alekszej Navalnijról

A hágai orosz nagykövetségnek otthont adó utcát nevezzék el Alekszej Navalnijról, sarkvidéki börtönében a múlt héten tisztázatlan körülmények közt elhunyt orosz ellenzéki politikusról

2024. Február 24. 06:00, szombat | Külföld

Volodimir Zelenszkij: Ukrajna új ellentámadásra készül

Ukrajna 2024-ben nemcsak védekezik az országot támadó orosz hadsereg ellen, hanem új ellentámadást is készít elő