Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2023. Február 24. 09:20, péntek | Belföld
Forrás: mti

Orbán Viktor: Magyarország a szankciók miatt 4 ezer milliárd forinttal többet fizetett ugyanannyi energiáért

Orbán Viktor: Magyarország a szankciók miatt 4 ezer milliárd forinttal többet fizetett ugyanannyi energiáért

A miniszterelnök Svédország és Finnország NATO csatlakozásáról is beszélt reggeli rádióinterjújában.

Magyarország a szankciók miatt megugró energiaárak következtében tavaly 4 ezer milliárd forinttal többet fizetett ugyanolyan mennyiségű energiáért, mint egy évvel korábban; volna helye ennek a pénznek, azonban egy rossz brüsszeli döntés eredményeképpen ezt az összeget "kiveszik a magyarok zsebéből", velünk fizettetik meg a rossz szankciós döntés árát - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Orbán Viktor hangsúlyozta: márciusban lassulni fog áremelkedés üteme, decemberben már egyszámjegyű lesz az infláció.

Azt mondta: a kormány meghozta azokat intézkedéseket - húsz döntést -, amelyeket az inflációval szemben meg lehet és meg kell hozni.

"Tehát ugyan a szervezet még beteg, lázas, de már megkapta az injekciót. (...) Csak kell egy kis idő, mint a betegségek esetében általában, amíg a szer hatni kezd" - fogalmazott.

Ha Svédország és Finnország tisztességes hozzáállást vár, ők is legyenek tisztességesek

Ha Svédország és Finnország azt várja Magyarországtól, hogy legyen tisztességes, és járuljon hozzá a NATO-tagságukhoz, akkor ezen országok is legyenek azok, és ne terjesszenek valótlanságot Magyarországról - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A kormányfő hangsúlyozta: a kormány a két ország tagságának támogatására kérte az Országgyűlést, azonban a kormánypárti frakciók egy része "nem túl lelkes". A többi közt azért, mert ezen államok nyilvánvaló hazugságokat terjesztenek a demokráciánkról, a nálunk lévő jogállamiságról - jelezte.

Orbán Viktor elmondta azt is, Törökország aggálya, hogy szerintük Svédországban olyan terrorista szervezetek működnek, amelyek Törökország ellen dolgoznak. Ők is a szövetségeseink, az ő hangjukat is meg kell hallanunk - fogalmazott Törökország fenntartásairól a miniszterelnök.

Magyarországon a gyerek szent és sérthetetlen

Magyarországon a gyerek szent és sérthetetlen - jelentette ki a Kossuth rádió péntek reggeli műsorában Orbán Viktor miniszterelnök, a napokban kirobban "pedofilüggyel" kapcsolatban.

A kormányfő hangsúlyozta, Magyarországnak kell rendelkeznie Európa legszigorúbb gyermekvédelmi rendszerével.

Elmondta: a belügyminisztertől a nap folyamán "nagyon világos választ" vár arra, "hol vannak azok az állami emberek, akiknek az a dolguk, hogy vigyázzanak a gyerekeinkre".

Azt is elvárom, hogy minden ilyen esetet tárjanak fel; ezek nagyon kínos, nagyon fájdalmas esetek, de ha a szőnyeg alá söpörjük őket, akkor a számuk nőni fog - mutatott rá Orbán Viktor.

Hozzátette, "csak akkor tudjuk megvédeni a gyerekeinket e genderideológiával szemben", ha bemutatjuk a felmerülő veszélyeket, "és itt az államnak kötelessége van".

Fotó: MTI

Címkék: orbán viktor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére