Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2016. Szeptember 27. 07:00, kedd | Helyi
Forrás: Világlap online - közéleti internetes újság

Öreg prímás tégy hangfogót!

Öreg prímás tégy hangfogót!

Nóta és tánc a felújított szanyi művelődési központban.

Vasárnap délután adták át a felújított Szanyi Művelődési Központot. A hivatalos átadást és beszédeket követően Krasznai Tamás színművész – énekes – előadó vette át a szót, aki a Győr Moson Sopron Megyei Nóta Egyesület vezetőjeként szólt az egybegyűltekhez. Az intézmény ünnepélyes átadásának keretén belül szervezett nótaműsorral id. Greznár Zoltán mesterprímást köszöntötték. A mesterprímás több generációt nevelt ki a muzsikálásra, gyermekei és unokái is követték példáját. A hosszú évtizedeken át nyújtott munkáját köszönte meg a Szanyi Bokréta Néptánc Egyesület nevében Töreki Imre, a csoport művészeti vezetője. Németh Gergely Szany Nagyközség polgármestere a település nevében köszönte meg, és méltatta id. Greznár Zoltán munkásságát. Krasznai Tamás mint egykori pályakezdő társaként évtizedekig tartó hosszú barátságról szólt a közönségnek, mesélte el kettőjük régóta tartó kapcsolatát.

Mindezek után a jókedv és a hangulat a tetőfokára hágott. A magyar nóta iránt érdeklődő népes publikum vastapssal kísérte végig a nótázó győri vendégek előadását, akik elhozták Szanyba a kedvenc nótáikat, hogy együtt, vidáman tölthessék a vasárnapot a műfaj kedvelőivel. A helyi táncosok egy örömtánc elnevezésű csokrot adtak elő a mesterprímás tiszteletére.

Nagyon nagy öröm volt, hogy a művelődési házban szinte az összes ülőhely megtelt, és szinte minden korosztály képviselte magát. Ebből is látszik, hogy a nóta mint műfaj iránt igény mutatkozik.

szöveg: Gyulyás Attila

fotók: Tóth Imre


Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 09:00, kedd | Helyi

A Költészet napjára emlékeznek Páliban

Devecseri Zoltán verseskötetének bemutatása

2024. Április 15. 16:00, hétfő | Helyi

Az elmúlt héten nyolcvannyolc eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek a megyében

A 15. héten történt.

2024. Április 15. 13:00, hétfő | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Április 15. 09:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.