Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Május 10. 12:02, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Országos gyerekemelési rekordra készül a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom

Országos gyerekemelési rekordra készül a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom

Országos rekordkísérletre, százezer gyerek magasba emelésére készül 23 helyszínen a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom szombaton 11 órakor – közölte a mozgalom pénteken az MTI-vel.

A rendezvény célja, hogy a gyerekek és a család fontosságára hívja fel a figyelmet azzal, hogy egy időben minél több gyereket emelnek magasba országszerte és a határon túl - Csíkszeredában, Révkomáromon és Dunaszerdahelyen – áll a közleményben.

A rendezvényhez kapcsolódóan a mozgalom helyi szervezetei az önkormányzatokkal együttműködve ingyenes családi napokat rendeznek Budapesten és számos vidéki városban. Az akció központi helyszíne a Margitszigeti Atlétikai Sportcentrum, ahova 3000 embert várnak. A teljes városlista a https://www.haromkiralyfi.hu/emeldmagasba/regisztracio oldalon érhető el.

Ismertették: a rekordkísérlet fővédnöke Böjte Csaba ferences szerzetes, Kiss Gergely háromszoros olimpiai vízilabdázó és Tarlós István, Budapest főpolgármestere.

A gyerekemeléshez otthonról is lehet csatlakozni, a fényképeket a mozgalom digitális élményfalán, illetve a közösségi médiában is meg lehet osztani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére