Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Március 07. 15:28, szerda | Helyi
Forrás: saját forrás

Országos tanulmányi verseny döntője a Hunyadiban

Országos tanulmányi verseny döntője a Hunyadiban

Megnyitották a csornai Hunyadi János Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium és az ORFK közös rendezében a VIII. Országos Középiskolai Rendészeti Tanulmányi Verseny egyéni döntőjét

9 megye 16 iskolájából 29 versenyző jutott be aVIII. Országos Középiskolai Rendészeti Tanulmányi Verseny egyéni döntőjébe, amit a csornai Hunyadi János Gimnáziumban rendeznek meg.
A délutáni megnyitón Kovács Istvánné, az iskola igazgatónője köszöntötte a vendégeket. Elmondta, hogy éppen 10 éve indult el a rendészeti képzés az iskolában, így különösen nagy esemény számukra, hogy megrendezhetik az egyéni verseny országos döntőjét. A verseny két fordulóból áll, ma délután rendezik az írásbeli, holnap pedig a szóbeli részt. A versenyhez mindenkinek sok sikert, a kísérő programokhoz pedig jó szórakozást kívánt a versenyzőknek és kísérőiknek.
A versenyt dr Erdős István rendőr alezredes, a csornai Rendőrkapitányság vezetője nyitotta meg. Gratulált az országos döntőbe jutottaknak, a versenyzőknek és felkészítőiknek is. Kifejezte reményét, hogy a jelenlévők között minél többen választják majd valamelyik rendvédelmi pályát.Sikeres versenyt kívánt minden résztvevőnek.
Rövid technikai eligazítás után a versenyzők egyből elvonultak a számukra kijelölt termekbe az írásbeli forduló teljesítésére. Ezalatt a kísérők ismerkedtek az iskolával és egymással, de sokan régi ismerősökként köszöntötték egymást.
Kovács Istvánné igazgató büszkén tájékoztatta arról ai infoRábaközt, hogy Győr-Moson-Sopron megyéből egy tanuló, Tóth Brigitta a Hunyadi 12. d. osztály tanulója jutott be az országos döntőbe. Így a hazai pályán az ő sikeréért természetesen különösen szorítanak.

A verseny mai fordulója után a vendégek a premontrei rendházat és a múzeumot látogatják meg.
Az érdeklődő csornaiakat is várják két eseményre a verseny ideje alatt. Csütörtökön 13 órától a megyei rendőrfőkapitányság tart bemutatót (Audi TT, schengeni busz, balesetvédelmi, drogmegelőzési bemutató) helyszín: tornaterem, torneterem melletti Toldi utca.
Péntek délelőtt pedig 9 órától a piactéren lesz tűzvédelmi bemutató, utána pedig a tornateremben és a Toldi utcában nézhetik meg újra az érdeklődők a kiképzett rendőrkutyákkal kiegészített rendőrségi bemutatót.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 13:00, szombat | Helyi

Idén is várják a gyerekeket a tűzoltótáborba

Ott a helyed, ha szeretnéd megismerni a tűzoltók munkáját és felszereléseit!

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

Egy győri nőnek 48 millió forintja bánta a hiszékenységét

Megint az AnyDesk alkalmazás! Az elkövetők most banki alkalmazottnak, majd rendőrnek adták ki magukat.

2024. Április 26. 16:00, péntek | Helyi

Vadász nyári tábor gyerekeknek

Két turnusra lehet jelentkezni.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi és május elsejei programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?