Városlista
2021. november 30, kedd - András, Andor

Hírek

2016. November 11. 17:25, péntek | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Országosan egyedülálló képzést kaptak a pedagógusok

Országosan egyedülálló képzést kaptak a pedagógusok

Polgári védelmi, tűzvédelmi, tűzmegelőzési és iparbiztonsági ismereteket szereztek.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az Oktatási Hivatal Győri Pedagógiai Központjával együttműködve, - az országban elsőként – sikeres pedagógusképzést szervezett, ahol a tanítók és tanárok katasztrófavédelmi és elsősegélynyújtási alapismereteket szereztek. A pedagógusok a hasznos tudás mellett húsz kreditponttal is gazdagodtak, és a záró napon a felkészültségüket bizonyító igazolást is átvehettek, amit Sallai Péter tűzoltó dandártábornok, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság igazgatója és Mosolits Lászlóné az oktatási hivatal főosztályvezető helyettese adott át részükre.

A harminc órás képzés alatt a résztvevők megismerkedtek a katasztrófavédelem rendszerével, a veszély- és katasztrófatípusokkal, a veszélyhelyzetben követendő magatartási szabályokkal, a lakosságfelkészítés, tájékoztatás, riasztás eszközeivel, módszereivel, a veszélyhelyzeti kommunikáció és magatartás szabályaival és az egyéni védőeszközök használatával.

A záró napon még újabb ismereteket szereztek, hiszen délután elsősegélynyújtási gyakorlati és elméleti órákat tartott Fogarasi Zoltán vezető mentőtiszt, az ott hallott információk is nagyon hasznosak lehetnek majd mindennapjaik során.

A tanfolyamot elvégzett harmincegy pedagógus polgári védelmi, tűzvédelmi, tűzmegelőzési és iparbiztonsági ismereteket szerzett. Ez eljut a gyerekekhez, fiatalokhoz, akik tanórai keretek között megszerezhetik azt az alapvető tudást, amely a mindennapi életben is előforduló veszélyhelyzetekben, váratlan események kapcsán segítségükre lehet.

A pedagógus tudásának átadásával kialakulhat egy új és könnyen alkalmazható, az öngondoskodás fejlesztését célzó lakosságtájékoztatási módszer, amely tovább növeli a biztonságot a jövő generációjának ismeretei bővítésével.

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 30. 16:00, kedd | Helyi

Rövid türelmi idő után büntetni fogják a csapadékvíz szennyvízhálózatba vezetését

Januártól új technológiával szűri ki a Pannon -Víz az illegális csapadékvíz elvezetéseket.

2021. November 30. 13:00, kedd | Helyi

A klímaváltozás hatásai Kapuváron. Mit tehet egy kisváros?

Az Európai Unió Közel húszmillió forintos támogatásából valósították meg a projektet.

2021. November 30. 09:00, kedd | Helyi

Szany térségében balesethez, Rábakecölön tűzhöz riasztották a múlt héten a Rábaköz tűzoltóit

A megyében a múlt héten ötvenegy eseményhez vonultak a tűzoltók, tűzesetek és műszaki mentések során tizenegyen sérültek meg, egy ember pedig életét vesztette.

2021. November 29. 16:00, hétfő | Helyi

Zebrán ütöttek el két gyalogost is a megyében a hétvégén

Mindkét baleset sérültjét kórházba vitték a mentők.