Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Július 28. 09:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Összekötötték a kellemeset a hasznossal

Összekötötték a kellemeset a hasznossal

Huszonnegyedik alkalommal várta idén a táborozni vágyó általános iskolásokat a polgári védelmi, rendvédelmi szaktábor Győrújbaráton.

A táborozók július 20. és 25.-e között változatos programokon vehettek részt a hatalmas zöld területen elhelyezkedő, medencével is rendelkező győrújbaráti gyermektáborban. A tábor szakmai vezetője Csepi László tűzoltó ezredes, a győri katasztrófavédelmi kirendeltség polgári védelmi felügyelője, most is sok érdekes programot szervezett a gyerekeknek, melyek lebonyolítását több fiatal, közösségi szolgálatát töltő középiskolás is segíti.

A hétfői beköltözés után máris sportversenyekre került sor, a kihelyezett állatkerti simogatóban lehetőség volt közelebbről megismerkedni a szelídebb és kisebb „vadállatokkal”, később számháború, majd disco várta a gyerekeket. Kedden délelőtt a győri rendőrség munkatársai tartottak előadást és különböző bemutatókat a fiataloknak, majd kipróbálhatták a homokzsáktöltést, valamint kézműves foglalkozáson vehettek részt. A délutáni sorversenyek után a medencében töltött játékkal frissülhettek fel, majd a nap zárásaként egy táncbemutatót is megtekintettek. Szerdán délelőtt a győrszemerei és a győrújbaráti önkéntes tűzoltók látogatták meg a táborozókat, és különböző tűzoltós feladatokra invitálták az érdeklődőket. Megismerhették a porral oltó használatát, a kismotorfecskendő szerelést, tömlőt gurítottak és puttonyfecskendővel lőttek célba. A kreatívabbak gipszet festhettek, később búvárbemutató következett, este pedig szépségverseny várta a gyerekeket. Csütörtökön a honvédség, pénteken a mentőszolgálat, majd a katasztrófavédelmi mobil labor készült bemutatóval, de szabadulószoba, különböző sport és ügyességi versenyek, kézműves foglalkozások, vízi aerobic és tábortűz is színesítette a programot.

A táborlakó gyerekeket idén is tartalmas egy hét várta Győrújbaráton, ahol a szórakozás, pihenés mellett megismerhették a rendvédelmi szervek munkáját is, könnyedén tehettek szert hasznos ismeretekre a különböző bemutatók, szakmai vetélkedők által.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:00, szombat | Helyi

Milyen ügyeket intézhet a Pannon-Víz Zrt. telefonos ügyfélszolgálatán keresztül?

Gyors és kényelmes ügyintézés telefonon.

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.