Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Július 09. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: MNO

Ősszel jön a hálózatról tölthető Mercedes S osztály

Ősszel jön a hálózatról tölthető Mercedes S osztály

A legfrissebb információink szerint már a szeptemberi Frankfurti Autószalonon bemutatkozhat az új Mercedes S osztály hálózatról tölthető hibrid verziója. Az újdonság ráadásul nem kisebb célokat tűz ki maga elé, mint műfajban vezető helyen szereplő Panamera S E-Hybrid térdre kényszerítése.

De mit is fog tudni, hogy a gyári ciklus szerinti 3,1 liter/100 km-es fogyasztású Porschénél is takarékosabb legyen? Egyelőre még csak homályos részletek körvonalazódtak ezzel kapcsolatban, de annyi biztos, hogy V6-os benzinmotort találunk majd benne a tekintélyes teljesítményű elektromos hajtásláncon felül. A csomagtartó mérete az akkumulátorcsomag miatt kisebb lesz, de így is szinte makulátlan használhatóságot ígérnek.

Innentől kezdve két utat járhat a Mercedes–Benz. Egyrészről a hajtáslánc hatékonyságát csiszolhatják, amelyre a 3,5 literes motor lenne jobb megoldás az új, háromliteres, turbós benzinessel ellentétben, ami 306 ellenében 333 lóerős teljesítményével hiába éri el a Panamera teljesítményét, 7 deciliterrel többet is fogyaszt szívó alternatívájánál. Igaz, egy hajszállal még így is takarékosabb, mint az Audi-féle kompresszoros V6. Ám, ha így jár el a gyártó, a hajtáslánc összteljesítménye lenne szerényebb a Porschénél vagy mondjuk a Lexus LS600h-nál. Emiatt – valamint az 500-as hibrid elnevezés okán is – valószínűbb az egyébként is újabb, feltöltött erőforrás használata. Ekkor pedig az elektromos hatótáv fokozásával lehet fogyasztásban lejjebb menni (legalábbis teljes feltöltéssel, a ciklus adatainak megfelelően), ennek megfelelően pedig közel 40 kilométeres károsanyag-kibocsátás nélküli autózásra számíthatunk. Legyen bárhogy is, az előzetes források 3 l/100 km-es adatot emlegetnek, vagyis a differencia valóban csak hajszálnyi lesz.

Címkék: Hybrid, mercedes, S osztály

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.