Városlista
2023. június 5, hétfő - Fatime

Hírek

2019. Július 27. 13:12, szombat | Kék hírek
Forrás: police.hu

Összeütközött két bicikliző kisgyerek Márkón

Összeütközött két bicikliző kisgyerek Márkón

Egy 8 és egy 10 éves fiú sérült meg a márkói balesetben.

Két kerékpáros gyermek ütközött össze július 26-án 21 óra 5 perc körül Márkón az Orgona utcában. A 8 és a 10 éves fiúk egymással szemben közlekedtek az úttest közepén, az ütközés következtében mindketten elestek és megsérültek. A helyszíni szemle adatai alapján a gyermekek nem viseltek kerékpáros sisakot. A Veszprémi Rendőrkapitányság vizsgálja a baleset okát és körülményeit.

A kerékpáros balesetek megelőzése érdekében a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a figyelmet:

• Kerékpárral alapvetően az úttesten, annak jobb széléhez húzódva kell közlekedni. Amennyiben az úttest mellett van kerékpárút vagy gyalogos- és kerékpárút, akkor azon kell a biciklivel haladni. Kivételes esetben van lehetőség arra, hogy a kerékpáros a járdán közlekedjen. Ilyen az, ha az úttest a kerékpározásra alkalmatlan, azaz az út minősége nem teszi lehetővé a biciklivel való közlekedést.

• Az utat keresztező kerékpárúton lehet a kerékpárt hajtva közlekedni, ezeken a helyeken a közút kezelője megfelelő táblázással szabályozza az elsőbbséget. A biciklis akkor is kellő körültekintéssel haladjon át a kereszteződésen, ha neki van elsőbbsége!

• A kerékpáros sisak nem kötelező, de viselése ajánlott, hiszen az védi viselője fejét egy esetleges baleset, illetve ütközés bekövetkezésekor. Figyelmet kell fordítani a fejvédő helyes beállítására és rögzítésére is a megfelelő védelem érdekében.

• Az első és hátsó lámpák, prizmák a kerékpár kötelező tartozékai közé tartoznak. A világítás nem csak éjszaka fontos, egy hirtelen jött nyári vihar miatt is lehetnek korlátozott látási viszonyok.

• Kerékpározás során lakott területen kívül, éjszaka és korlátozott látási viszonyok között az úttesten láthatósági mellény viselése kötelező, de lakott területen belül is könnyebben észrevehető egy mellényt viselő biciklis.

• Fontos, hogy a szülők beszéljék át gyermekeikkel a kerékpáros közlekedés legfontosabb szabályait.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 24. 09:49, szerda | Kék hírek

Két millió forintért rendelt Elf Bart a NAV

A NAV Győr-Moson-Sopron vármegyei adóellenőrei az egyik népszerű közösségi oldalon látták egy árus hirdetését, akinél nagy tételben lehetett Elf Bart vásárolni.

2023. Május 22. 10:50, hétfő | Kék hírek

Komplett fegyverarzenált találtak egy albán férfinál Röszkén

17 gépkarabélyt, kettő géppisztolyt, kettő pisztolyt, valamint tölténytárakat és lőszereket találtak egy albán férfinál a röszkei határátkelőhelyen - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség szóvivője.

2023. Május 18. 06:00, csütörtök | Kék hírek

Roadpol: sok teherautó-sofőr nem használja a biztonsági övet

2023. Május 18. 06:00, csütörtök | Kék hírek

Jogerősen húsz év fegyházra ítélték a VV Fanni-ügy vádlottját

Jogerősen húsz év fegyházbüntetésre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla a VV Fanniként ismertté vált Novozánszki Fanni meggyilkolásával vádolt B. Lászlót szerdán.