Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2013. Július 23. 08:11, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Öt koncert a Szolnoki Szimfonikus Nyár programjában

Öt koncert a Szolnoki Szimfonikus Nyár programjában

Parti-túra címmel öt különleges zenei eseményből álló rendezvénysorozat várja a szabadtéri koncertek kedvelőit augusztusban Szolnokon, a Tiszai hajósok terén.

A zenekedvelők az utolsó nyári hónapban gazdag palettáról válogathatnak, hiszen filmzene, forró latin dallamok és Orff Carmina Buranája mellett a könnyedebb retró műfaj is hallható lesz szimfonikus zenekari hangzásban - mondta el Tibenszky Móni Lisa, a produkció kommunikációs vezetője az MTI-nek.
A fesztivál nyitányaként augusztus 3-án este Cinemagic címmel válogatás hangzik el ismert filmek népszerű zeneszámaiból. A produkció alatt óriás LED-falon a zenéhez illő filmrészleteket is láthatnak a nézők.
Augusztus 10-én latin hangulat várja a város közkedvelt terére kilátogatókat, a zenekaron kívül táncosok is gondoskodnak arról, hogy röpke kétórányi időre - legalább gondolatban - ellátogathasson a közönség Spanyolországba vagy a napsütötte Kubába.
A következő, augusztus 16-i zenés hétvégét a nosztalgia jegyében szervezték. Az est folyamán népszerű operettek, musical részletek, slágerek csendülnek fel a Szolnoki Szigligeti Színház színművészeinek előadásában zenekari kísérettel, a fiatal karmester, Hámori Máté vezényletével.
Augusztus 24-én Orff ismert alkotása, a Carmina Burana hangzik el, az est karmestere a japán Izaki Maszahiro lesz. A nyáresti Parti-Túra záró akkordjaként augusztus 30-án a Regionális Katonazenekari Fesztivál részesei lehetnek a koncertlátogatók. Ezúttal három karmester kezében lesz a pálca: Izaki Maszahiro, Válóczy Gyula és Molnár János fogja dirigálni a csaknem 200 tagú zenekart.
A Szolnoki Szimfonikus Zenekar az elmúlt évben hagyományteremtő kezdeményezésként indította el a Parti-Túra - Szolnoki Szimfonikus Nyár elnevezésű fesztivált, amely nagy közönségsikert aratott a szolnoki és vidéki nézők körében egyaránt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.