Városlista
2022. december 2, péntek - Melinda

Hírek

2016. December 15. 09:16, csütörtök | Belföld
Forrás: mti/fotó: police.hu

Otthon nyomtatták a hamis pénzt – elkapták a bandát - VIDEÓVAL

Otthon nyomtatták a hamis pénzt – elkapták a bandát - VIDEÓVAL

Pénzhamisító bűnszervezetet számolt fel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI). A hamis húszezer forintos bankjegyeket gyártó és forgalomba hozó bűnözői csoporttal szemben vádemelést javasolt az NNI

- közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata csütörtök reggel az MTI-vel. A közlemény szerint a rendőrök még 2015. december 1-jén fogtak el öt embert, aki a bankjegyek terjesztésében vett részt. Autóikban, valamint az otthonaikban tartott házkutatások során a nyomozók hamis húszezreseket, illetve a hamisításhoz szükséges eszközöket találtak és foglaltak le.A nyomozás során eljutottak a hamis bankjegyeket gyártó 34 éves férfihoz. A rendőrség szerint a laikusok megtévesztésére alkalmas minőségű pénzhamisítást a gyanúsítottak bűnszervezetben követték el. Az NNI bűnszövetségben elkövetett pénzhamisítás bűntett és más bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a 34 éves M. Gergő és tizennégy társa ellen.

Mostanáig összesen 588 darab (11 millió 760 ezer forint névértékű) hamis bankjegyet vontak ki a kereskedelmi forgalomból - olvasható a rendőrségi közleményben.

Az ügy iratait az NNI vádemelési javaslattal küldte meg a Fővárosi Főügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 01. 13:41, csütörtök | Belföld

Letartóztatásban a férfi, aki baltával fenyegette a rendőröket

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája mindenben egyetértett a nyomozó ügyészség letartóztatás elrendelésére irányuló indítványával.

2022. December 01. 13:33, csütörtök | Belföld

Balesetet okozott a sípályán, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértéssel vádolják

A gondatlan bűncselekmény elkövetőjével, egy középkorú magyar férfival szemben a Gyöngyösi Járási Ügyészség emelt vádat a szlovák ügyészség által felajánlott büntetőeljárásban.

2022. December 01. 12:00, csütörtök | Belföld

Ízirájder öcsém! Avagy az M1-esen robogózott egy jóember

Aztán fel is ült, hogy a leállósávban veszélyeztesse az életét.

2022. December 01. 09:09, csütörtök | Belföld

Véget érhet a benzinárstop? Tovább csúszik a Mol százhalombattai finomítójának újraindítása

Ha hétfőn sem indul újra a dunai finomító, szinte borítékolható, hogy a benzinárstop (legalábbis jelenlegi formájában) nem éli meg a karácsonyt - írja a Világgazdaság.