Városlista
2022. január 22, szombat - Vince

Hírek

2017. November 20. 10:00, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Őzet akart kikerülni, felborult az autóval

Őzet akart kikerülni, felborult az autóval

Súlyosan megsérült a sofőr Bősárkány és Csorna között a balesetben

Bősárkány irányából Csorna felé közlekedett a 86-os számú főúton egy személyautó sofőrje szombat hajnalban. Haladása során a főút 155+550 kilométerszelvényébe érve - elmondása szerint - egy őz ugrott az útra. A járművet vezető 22 éves jánossomorjai férfi az állatot látva elrántotta a kormányt és fékezett. Azonban a gépkocsija sebességét nem az út-, látási- és időjárási viszonyoknak megfelelően választotta meg, ezért az autó megcsúszott a nedves úton és áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba. Ezután a sáv melletti szántóföldön landolt, majd megpördült és felborult. A gépkocsi sofőrje a balesetben - az elsődleges megállapítások szerint -­ 8 napon túli, súlyos, míg egyik utasa, egy 19 éves mosonmagyaróvári nő könnyebb sérüléseket szenvedett. A baleset körülményeit a Csornai Rendőrkapitányság vizsgálja.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a balesetek elkerülése miatt az őszi-téli megváltozott időjárási körülményekre hívja fel a gépkocsivezetők figyelmét:
Az őszi időjárási körülmények miatt veszélyt jelenthet a közlekedőkre a fákról lehulló, nedves levéltömeg, amelytől az úttest csúszóssá válhat.
Hasonló a mezőgazdasági gépek által felhordott sár hatása is. Ilyenkor csökken a gumiabroncs tapadása és megnő a féktávolság.
Nedves, párás, esős időben soha ne úgy közlekedjenek, ahogy nyáron megszokták! Mindig tartsanak nagyobb követési távolságot! Kerüljék a hirtelen fék használatot, sebességüket óvatosan csökkentve közlekedjenek, és óvakodjanak a váratlan és gyors irányváltoztatástól!

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 22. 11:37, szombat | Helyi

Egyes településeken olcsóbbak, máshol drágábbak lettek a házak a Rábaközben

Rábaközi ingatlanpiaci körkép

2022. Január 21. 16:00, péntek | Helyi

A Fidesz etikai vizsgálattal fenyegeti az egyik csornai ellenzéki önkormányzati képviselőt

Kovácsné Varga Ildikó határozott, kemény hangvételű nyilatkozattal reagált a vádakra.

2022. Január 21. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2022. Január 21. 09:00, péntek | Helyi

A rendőrség egy rablás sértettjének jelentkezését kéri

Az eset még novemberben történt.