Városlista
2022. szeptember 28, szerda - Vencel

Hírek

2017. November 20. 10:00, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Őzet akart kikerülni, felborult az autóval

Őzet akart kikerülni, felborult az autóval

Súlyosan megsérült a sofőr Bősárkány és Csorna között a balesetben

Bősárkány irányából Csorna felé közlekedett a 86-os számú főúton egy személyautó sofőrje szombat hajnalban. Haladása során a főút 155+550 kilométerszelvényébe érve - elmondása szerint - egy őz ugrott az útra. A járművet vezető 22 éves jánossomorjai férfi az állatot látva elrántotta a kormányt és fékezett. Azonban a gépkocsija sebességét nem az út-, látási- és időjárási viszonyoknak megfelelően választotta meg, ezért az autó megcsúszott a nedves úton és áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba. Ezután a sáv melletti szántóföldön landolt, majd megpördült és felborult. A gépkocsi sofőrje a balesetben - az elsődleges megállapítások szerint -­ 8 napon túli, súlyos, míg egyik utasa, egy 19 éves mosonmagyaróvári nő könnyebb sérüléseket szenvedett. A baleset körülményeit a Csornai Rendőrkapitányság vizsgálja.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a balesetek elkerülése miatt az őszi-téli megváltozott időjárási körülményekre hívja fel a gépkocsivezetők figyelmét:
Az őszi időjárási körülmények miatt veszélyt jelenthet a közlekedőkre a fákról lehulló, nedves levéltömeg, amelytől az úttest csúszóssá válhat.
Hasonló a mezőgazdasági gépek által felhordott sár hatása is. Ilyenkor csökken a gumiabroncs tapadása és megnő a féktávolság.
Nedves, párás, esős időben soha ne úgy közlekedjenek, ahogy nyáron megszokták! Mindig tartsanak nagyobb követési távolságot! Kerüljék a hirtelen fék használatot, sebességüket óvatosan csökkentve közlekedjenek, és óvakodjanak a váratlan és gyors irányváltoztatástól!

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 28. 16:00, szerda | Helyi

Bemutatták a Szili Zárdamúzeumról szóló új könyvet

Mind a kiadvány, mind a rendezvény jól illeszkedik abba a sorba, amely a szili születésű Beősze Antal csornai gyűjteményszervezésével indult.

2022. Szeptember 28. 13:00, szerda | Helyi

A rendőrség keresi ezt az eltűnt fiút

A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik a fiatal megtalálásához.

2022. Szeptember 28. 09:00, szerda | Helyi

Papírt gyűjtenek a csornai Széchenyi iskola tanulói pénteken

A felesleges papírhulladékot tegyék ki a házuk elé.

2022. Szeptember 27. 16:00, kedd | Helyi

Négy ismeretlen károkozót keresnek a rendőrök

A rendőrök a lakosság segítségét kérik.