Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Február 13. 10:00, hétfő | Helyi
Forrás: Szany ÖTE

Parancsnok váltás a Szanyi Önkéntes Tűzoltó Egyesületnél

Parancsnok váltás a Szanyi Önkéntes Tűzoltó Egyesületnél

2012. február 11. Szany Nagyközség Önkéntes Tűzoltó Egyesületében jelentős változásokat hozott. Orbán László az egyesületünk parancsnoka bejelentette, hogy egészségügyi állapotára való tekintettel a továbbiakban nem tudja elvégezni a parancsnoki teendőkkel kapcsolatos feladatokat, ezért lemond tisztségéről.

Az egyesület vezetése és közgyűlése Orbán László kérését minden érdemének elismerése mellett elfogadta, így a mai naptól Vincze Zoltán személyében új parancsnok fogja ellátni az egyesületünk szakmai feladatát.

Orbán László 1974 óta tagja a szanyi tűzoltó egyesületnek. Már önkéntes tűzoltóként is aktív tevékenységet folytatott. Agilis, jó hozzá állású, mivel helyben dolgozott, mindig elérhető értékes tagja volt az egyesületnek. Ennek nagy szerepe volt abban, hogy az önkéntes testület, - akkor öt község tagjai - a régi parancsnok helyett öt választották parancsnokukká 1987-ben.
Elvégezte a parancsnoki tanfolyamot, évente különböző képzéseken vett részt, mindig fejlesztve szakmai tudását. Példamutatása alapján két gyermeke is az édesapjukhoz hasonlóértékes tagja az önkéntes tűzoltó egyesületnek már 21 év óta.
Az önkéntes tűzoltói tevékenységben eltöltött 38 év, illetve parancsnokként eltöltött 25 évalatt sok-sok ingatlantulajdonos lehetett hálás az önkéntes tűzoltóknak Laci irányítása mellettvégzett tűzoltási munkákért, melynek során sok alkalommal felb ecsülhetetlen értékeket mentettek meg.
Kitüntetései között a legértékesebb a tűzbiztonsági érdemérem bronz fokozata.

Néhány éve a parancsnok egészsége megromlott. Ez közrejátszik abban, hogy minden igyekezete ellenére nem tudja úgy ellátni a feladatát, ahogy Ő magától azt megköveteli.Ezért döntött úgy, hogy a hosszú idő után feláll, és átadja helyét az egyesület szakmai munkájának irányításában.
Orbán Lászlót a 38 éven keresztül végzett önkéntes tűzoltói, és 25 éven át végzett parancsnoki tevékenységéért minden elismerés megilleti.
Az egyesület tagjain túl a község lakosságának elismerését tolmácsolva kívánjuk Orbán Lászlónak, hogy még hosszú időn keresztül élhessen családja körében és az önkéntes tűzoltó egyesület tiszteletbeli tagjaként örülhessen tovább –az elsősorban tűzmentes - a vélhetően sikeres önkéntes tűzoltói tevékenységeknek.


Tóth Imre
egyesület elnöke

Címkék: szany

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 16:00, hétfő | Helyi

Az elmúlt héten 63 eseményhez vonultak a megyei hivatásos tűzoltó egységek

A 16. héten történt.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A Kerényi György Művészeti Iskola felvételi tájékoztatója

Három tanszakon: zene, képzőművészet, néptánc várják a jelentkezőket.

2024. Április 22. 09:00, hétfő | Helyi

Milyennek látják a hazai közlekedési kultúra színvonalát az autóbusz-vezetők?

Online felmérés több mint tízezer dolgozó körében.

2024. Április 21. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.