Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Szeptember 27. 07:13, kedd | Külföld
Forrás: HírTV

Peking hallani sem akar róla

Peking hallani sem akar róla

Peking visszautasítja a 14. dalai láma tervét saját utódlásának meghatározásáról.

És ragaszkodik a reinkarnáción alapuló kiválasztás hagyományos eljárásához, benne a tisztségnek a központi kormány általi jóváhagyásához – derül ki hétfői kínai hivatalos közlésekből.

A 76 éves dalai láma a hét végén kijelentette: „90 éves kora körül”, miután buddhista tudósokkal konzultált, meg fogja határozni, hogy halála után megmaradjon-e a dalai láma intézménye, folytatódjon-e az újraszületett megkeresése és kiválasztása, s ha igen, miképpen.

A dalai lámának nincs joga utódját kijelölni, a legfőbb tibeti vallási vezető reinkarnációját pedig a kínai központi kormánynak hivatalosan meg kell erősítenie tisztségében - mondta tájékoztatóján a dalai láma szavainak kommentálásra kért kínai külügyi szóvivő. (pr)

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.