Városlista
2024. április 15, hétfő - Tas, Anasztázia

Hírek

2014. November 27. 10:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Magyar Élelmiszerbank Egyesület

Pénteken és szombaton Csornán segítheti adományával a karácsonykor is nélkülözőket

Pénteken és szombaton Csornán segítheti adományával a karácsonykor is nélkülözőket

2014-ben ismét megszervezi karácsonyi élelmiszergyűjtését a Magyar Élelmiszerbank Egyesület.

November 28-án és 29-én országszerte közel 140 település 257 nagyáruházában 3500 önkéntes segítő fogadja a lakosság élelmiszeradományait. Az Élelmiszerbank célja, hogy Karácsony előtt a korábbi évekhez hasonlóan egyéni, civil és vállalati önkéntes összefogással a lehető legtöbb rászoruló Karácsonyát tegye szebbé élelmiszeradományok segítségével. Az Egyesület élelmiszergyűjtő hétvégéjének fő támogatója a CIB Bank. A karitatív gyűjtéshez évek óta több hazai híresség is hozzájárul: Jakupcsek Gabriella, Péterfy Bori, Somogyi Zoltán, Szalóki Ági és Szekeres Nóra támogatják aktívan az Egyesület kezdeményezését, hozzájuk 2014-ben Nagy Ervin színművész csatlakozott.

Étolaj, cukor, konzerv, csokoládé, bébiétel, liszt, tészta, tej – ezek a termékek egy átlagos családnál a hétköznapi bevásárlólistán szerepelnek, de sajnos ma még nagyon sok családban a karácsonyi kívánságok között szerepelnek. Az Egyesület szeretné, hogy ebben az évben is minél több nélkülöző vágya teljesüljön. A Magyar Élelmiszerbank Egyesületnél a karácsonyt megelőző időszakban minden évben növekszik az adományt kérők száma. A szervezet egész évben azért dolgozik, hogy a rászorulók közül minél többen jussanak élelmiszerhez, az év végi ünnepek környékén pedig a lakosság segítségét is kéri a megfelelő mennyiségű tartós élelmiszer összegyűjtéséhez.

A szétosztható adománykészletek növelése érdekében az Élelmiszerbank idén november 28-án, pénteken 15 és 20 óra között, november 29-én, szombaton pedig 8 és 19 óra között fogadja a lakosság élelmiszer adományait országszerte közel 140 településen.

Az akció keretein belül a Rábaközben egyedül a csornai TESCO áruházban várják azélelmiszeradományokat, elsősorban az olyan alapvető tartós élelmiszereket, mint étolaj, cukor, liszt, de a csokoládét, szaloncukrot is szívesen fogadják a családok. Az összegyűjtött adományokat az Élelmiszerbank karitatív szervezetek közreműködésével a gyűjtések helyének közelében élő rászoruló családoknak juttatja el még karácsony előtt.

A CIB Bank főtámogatásával megvalósuló akció lebonyolításában körülbelül 3500 önkéntes vesz részt, köztük a CIB mintegy 400 munkatársa. Az adománygyűjtés magánszemélyek és a vállalati szféra példa értékű összefogása.

- Tavaly a lakosság közel 140 tonna tartós élelmiszert ajánlott fel a gyűjtési hétvége során, így közel 20 ezer rászoruló családnak segíthettünk az összeállított csomagok átadásával. Bízunk benne, hogy idén ennél is több családot tudunk majd támogatni az ünnepek közeledtével, hiszen tapasztalataink szerint sokan számolnak azzal, hogy szervezetünktől a korábbiakhoz hasonlóan idén is kapnak élelmiszert még Karácsony előtt. Szintén bizakodásra ad okot, hogy a tavalyhoz képest idén több, összesen 257 helyszínen várják önkénteseink az adományokat” – mondta el Cseh Balázs, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület elnöke.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 13:00, hétfő | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Április 15. 09:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.

2024. Április 14. 19:00, vasárnap | Helyi

57 vállalat felelős a globális szén-dioxid-kibocsátás 80 százalékáért

A szénfogyasztás hét év alatt nyolc százalékkal nőtt.

2024. Április 14. 16:00, vasárnap | Helyi

Népművészeti kállítás Csornán

A kiállítást kedden nyitják meg.