Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Február 23. 13:51, szerda | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Pénzmosás miatt emeltek vádat Kecskeméten

Pénzmosás miatt emeltek vádat Kecskeméten

Pénzmosás és közokirat-hamisítás miatt vádat emeltek két román férfi ellen, aki hamis okmányokkal, dán és olasz állampolgárként országszerte 28 bankszámlát nyitott csalásból származó pénzek fogadására és továbbutalására

- tájékoztatta a Bács-Kiskun megyei főügyész szerdán az MTI-t.

Gyugyi Csilla közölte: a Kecskeméti Járási Ügyészség vádirata szerint a két férfi 2021 februárja és áprilisa között Kecskeméten és a Balaton környékén nyitott deviza- és forintszámlákat. Az ehhez szükséges hamis igazolványokat a fiatalabb vádlott biztosította, ő határozta meg a számlanyitások helyét és időpontját, valamint esetenként a tolmács szerepét is betöltötte.

A bankszámlákra főként német és spanyol sértettek ellen elkövetett csalásból származó pénzösszegek érkeztek, amelyeket a jóváírás után román és holland ATM-készülékekből készpénzben vettek fel vagy külföldi számlákra utaltak tovább.

A "bűnös" pénzek jóváírása a bankközi jelzések alapján több esetben meghiúsult, mert a vádlottak számláit vezető bankok visszairányították az összegeket a külföldi sértettek számláira. Ennek ellenére a két férfi mintegy két hónap alatt legalább 18 millió forintnak megfelelő eurót szerzett meg - olvasható a közleményben.

A ügyészség a letartóztatásban lévő férfiakra börtönbüntetés kiszabását, vagyonelkobzás és kiutasítás elrendelését indítványozza a Kecskeméti Járásbíróságnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.