Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2012. Július 20. 16:24, péntek | Belföld
Forrás: MTI Fotó: hodmezovasarhely.hu

Pert indítana Gúr Nándor ellen Hódmezővásárhely jegyzője

Pert indítana Gúr Nándor ellen Hódmezővásárhely jegyzője

A város jó hírnevének megsértése miatt per indítását kezdeményezi Gúr Nándorral, az MSZP alelnökével szemben Korsós Ágnes Hódmezővásárhely címzetes főjegyzője.

A köztisztviselő az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Gúr Nándor pénteki sajtótájékoztatóján elhangzott valótlan és a város jó hírnevét sértő nyilatkozatai miatt kezdeményezi, hogy a képviselő-testület indítson pert egymillió forint kártérítés megállapítása érdekében.
Korsós Ágnes hangsúlyozta, hogy a várost lejárató és valótlan állításokat tartalmazó nyilatkozatok megsértik a település jó hírét, megsértik a hódmezővásárhelyi polgárokat, és súlyos károkat okoznak a közösségnek.
A főjegyző kifejtette, Hódmezővásárhelynek, a hódmezővásárhelyiek közösségének joga van a jó hírnévhez, amit senki nem sérthet meg következmények nélkül.
A jövőben minden esetben, amikor politikai szereplők nagy nyilvánosság előtt valótlan állításokat tesznek vagy valós tényeket hamis színben tüntetnek fel a városról és az önkormányzatról, haladéktalanul kezdeményezni fogja a közgyűlésnél a polgári peres eljárás megindítását - tudatta Korsós Ágnes.
A Fidesz és a KDNP helyi szervezetének közleménye szerint a szocialisták rárontottak Hódmezővásárhelyre.
"A szocialisták nem szeretik Hódmezővásárhelyt, ezért mindig is büntették az itt élőket. A hódmezővásárhelyiek azonban megvédték érdekeiket a szocialista időkben, és megvédik most is, mert a város az összefogás példájává vált" - áll a közleményben.
A két helyi pártszervezet arra kért minden országos szocialista politikust, hagyják abba valótlan állításaikat, a város hírnevének besározását, s vessenek véget a békétlenség szításának. Azt is kérik az MSZP politikusaitól, ahogyan eddig elkerülték várost, amikor adni kellett volna az itt élőknek, hagyják el most is, mert a hódmezővásárhelyiek maguk kívánnak dönteni jövőjükről, s nem azokkal, akik eddig csak sarcolták őket.
Gúr Nándor pénteki - Kis Andreával, az MSZP a városban szeptember 2-án rendezendő időközi polgármester-választáson induló jelöltjével közösen tartott - sajtótájékoztatóján kijelentette, Hódmezővásárhely az ország egyik legeladósodottabb települése, a város minden lakosára a csecsemőtől az aggastyánig több százezer forintnyi adósság jut.
A hódmezővásárhelyiek már fizetnek adót ingatlanjaik után, és Lázár János fideszes képviselőtársaival megteremtette az ebadó bevezetésének lehetőségét is – tette hozzá a politikus.
Bár a kormány azt ígérte, tíz év alatt egymillió új munkahelyet teremt, az emberek a munka világában zajló változásokból egyelőre csak azt érzik, hogy kevesebb pénzért többet kell dolgozniuk - közölte az országgyűlési képviselő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 12. 08:59, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 06:58, szombat | Belföld

Átadták a felújított Igmándi Erődöt Komáromban

Komárom talán soha nem fejlődött akkora léptekkel, mint napjainkban, ezt példázza a frissen felújított Igmándi Erőd átadása is, amiben fontos szerepe volt a kölcsönös tiszteletre alapuló magyar-szlovák együttműködésnek is

2024. Május 10. 12:09, péntek | Belföld

KSH: 3,7 százalékkal nőttek átlagosan a fogyasztói árak áprilisban, az egy évvel korábbi adatokhoz képest

Idén áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 3,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).