Városlista
2024. szeptember 1, vasárnap - Egon

Hírek

2024. Július 05. 16:00, péntek | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Péter és Pál napjával megkezdődött az idei aratási szezon

Péter és Pál napjával megkezdődött az idei aratási szezon

A nyári betakarítási munkák nagyon tűzveszélyesek.

A katasztrófavédelem minden évben kiemelt figyelmet fordít az agráriumban keletkező tüzek megelőzésére, ezért fontosnak tartjuk a lakosság, valamint a gazdálkodó szervezetek tájékoztatását az aktualitásokról, a mezőgazdasági munkálatokra vonatkozó tűzvédelmi, iparbiztonsági szabályokról.

A nyári betakarítási munkák nagyon tűzveszélyesek, ezért minden gazdának fel kell készülnie a gépek üzemképessége és azok tűzvédelmi megfelelősége szempontjából is. A forró nyári idő, a felmelegedett gépalkatrészek, és a csepegő üzemanyag és a könnyen gyulladó száraz növényzet együttes jelenléte könnyen tűzhöz vezethet.

A munka megkezdése előtt továbbra is fontos ellenőrizni a kipufogórendszert, mert a nem megfelelő illesztéseknél, lyukaknál kiáramló forró kipufogógáz meggyújthatja a növényzetet. Az üzemanyag-ellátó és olajtovábbító rendszereket is ellenőrizni kell, mert a kiszabaduló kenőanyag vagy üzemanyag könnyen tüzet okozhat. Továbbra is kiemelten figyelni kell a munkagépek elektromos vezetékeinek szigetelésére, valamint a kombájnok földelésére, a munkagépek tisztán tartására.

A hatósági szakemberek az ellenőrzéseken túl, a rendszerint előforduló hibák kiküszöbölése érdekében tűzbiztonsági konzultációs lehetőségeket is biztosítanak a gazdák számára.

A mezőgazdasági munkákkal kapcsolatos tűzvédelmi és iparbiztonsági szabályokról szóló részletestájékoztatóelérhető a honlapon.

Címkék: aratás, tűz, tűzvédelem

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 31. 16:00, szombat | Helyi

Mesekuckó a kapuvári könyvtárban

Baba-mama klub

2024. Augusztus 31. 13:00, szombat | Helyi

Iskolakezdési támogatás Vágon

Igényelni kell.

2024. Augusztus 31. 09:00, szombat | Helyi

Újra áll a bál a Csorna-Pápa vasútvonal körül

Szándékosan lassítják a vonatot, vagy tényleg csak döcöghet biztonságosan?

2024. Augusztus 30. 16:00, péntek | Helyi

Újabb autóbusz és vonat menetrend változások

Cikkünk tartalmazza a térségünket érintő összes változást.