Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Április 04. 05:00, csütörtök | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Pikáns ételekkel, egészségesen!

Pikáns ételekkel, egészségesen!

Észrevette már, hogy a legtöbb ízletes étel receptje ugyanazokat a zöldségeket tartalmazza? A legnépszerűbbek a fokhagyma, a sárgarépa és a vöröshagyma. Ezeknek amellett, hogy finomabbá varázsolják az ételeket, számos jótékony egészségügyi hatásuk van. Hogy melyek Ezek? Kiderül cikkünkből!

Fokhagyma

Milyen lenne egy étel fokhagyma nélkül, amely ízletessé teszi a sült, a főtt vagy akár a párolt ételeket is? De nemcsak ez a pozitívuma van, hanem az is, hogy egészségessé teszi az immunrendszert, megakadályozza a plakkok kialakulását az erekben, valamint erős rákellenes hatása van. Szóval legyen merész, és használjon bátran sok fokhagymát étele elkészítéséhez!

Sárgarépa

A sárgarépa nagyszerű rost, kálium, B-és C-vitamin forrás, valamint gazdag béta-karotinban. Ezek az összetevők hozzájárulnak az immunrendszer erősítéséhez, a szem egészségének megőrzéséhez, valamint a korral járó betegségek megelőzéséhez.

Zeller

Ez a negatív-kalóriatartalmú zöldség a diétázók egyik legjobb barátja. Ráadásul flavonoidokban gazdag és gyulladáscsökkentő hatása révén segít megőrizni a szív egészségét. Emellett gazdag A, C és K vitaminban, nem is beszélve a káliumról, ami segít a vérnyomás megfelelő szinten tartásában.

Gyömbér

Egy kis gyömbér egzotikussá teszi az ételek ízét. Használja gyakran, ugyanis gazdag olyan antioxidánsokban, amelyek segítenek a szabad gyököktől való megszabadulásban, emellett C-vitaminban, magnéziumban és káliumban gazdagok. Reszelt, felaprított és kockára vágott formában is lehet hasznosítani, így meglehetősen sokoldalú. Emellett hatékony természetes orvosság a hányinger ellen.

Paprika

A paprikának igen sok fajtája létezik, a zöld, a piros, valamint a sárga. Ezek nemcsak füstös, erőteljes ízt kölcsönöznek az ételnek, de tele vannak vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Az élénk színű paprika gazdag káliumban, A és C vitaminban. Segít a vérnyomás csökkentésében, enyhíti a puffadást és tele van a betegségeket leküzdő antioxidánsokkal - írja a Fox News.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 06:43, péntek | Életmód

Denevérvirológiai kutatás kezdődik a Pécsi Tudományegyetemen

Európai denevérekben előforduló vírusok kutatására indított nemzetközi programban vesznek részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szakemberei - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.