Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2017. Július 12. 10:00, szerda | Helyi
Forrás: saját

Pisztoly dördülés és hangos Hummerek a szili iskolában

Pisztoly dördülés és hangos Hummerek a szili iskolában

Biztonságtechnikai bemutatót tartott a Marcus Security.

A kónyi Szociális és Gyermekjóléti Alapszolgáltatási Központ nyári napközis tábort tart ezen a héten a szili általános iskolában szili és öttevényi alsó osztályos tanulók számára. A tábor fő témája a prevenció, aminek keretében tegnap a Marcus Security érdekes bemutatóján vettek részt a gyerekek.

A személy- és vagyonvédelmi cég a társadalmi felelősségválallás jegyében többször tart ilyen bemutatókat. Az egyórás program egy rövid bemutatkozással kezdődött, majd két munkatársuk különböző személyvédelmi helyzeteket szemléltetett nagyon élethűen. Megmutatták többek között azt is, hogy mi a teendő, ha védett személy ellen irányul fegyveres támadás. Ehhez a táborvezető segítségét kérték, ő játszotta el a védett személyt. A pisztoly dördüléses, nagyon izgalmas "előadást" újra kellett ismételni a gyerekek kívánsága szerint. Ezt követően a táborosokból három csoportot alakítottak ki, és egy többállomásos pontgyűjtő játékra hívták őket. Kaptak egy foglalkoztató füzetet, amiben a feladatok elvégzéséért járó pontokat kellett gyűjteni. Volt papírhajtogatás, kirakó, lufifújás, célbadobás, fegyverbemutató és Hummerrel is utazhattak. A végén pedig oklevelet kaptak és a füzetet is hazavihették, amiben további vagyon- és személyvédelemhez kapcsolódó képességfejlesztő feladat várt rájuk.

A bemutatón készült képgalériánk itt nézhető meg!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 16:00, szombat | Helyi

Emlékezzünk és emlékeztessünk

Pályázati felhívás a magyarországi holokauszt 80. évfordulójának alkalmából.

2024. Május 04. 13:00, szombat | Helyi

Madárfiókát találtam, mit tegyek?

Útmutató szakértőktől.

2024. Május 04. 09:00, szombat | Helyi

Nyári alkotótábor gyerekeknek Beledben

Érdeklődni jelentkezni a művelődési házban lehet.

2024. Május 03. 16:00, péntek | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizze egyszerűen adószámláját!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mobilappjában pillanatok alatt ellenőrizheti adószámláját, azaz, hogy van-e tartozása, esetleg túlfizetése a NAV-nál.