Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Március 30. 18:08, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Prostitúcióra kényszerítés és fogva tartás miatt letartóztatták egy család tagjait

Prostitúcióra kényszerítés és fogva tartás miatt letartóztatták egy család tagjait

A bíróság letartóztatott egy anyát, a fiát és annak barátnőjét, mert a gyanú szerint erzsébetvárosi lakásukban fogva tartottak és prostitúcióra kényszerítettek egy 18 éves lányt, a pénzből pedig kitartatták magukat

- közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerdán a police.hu oldalon.

A közlemény szerint 22 éves férfi a közösségi oldalon hálózta be a lányt. Rövid ismerkedés után 2022 márciusában egy fővárosi gyorsétteremben találkoztak, majd egy VII. kerületi lakásba mentek.

A férfi előbb rábeszéléssel, később egyre erőszakosabb fenyegetésekkel és bántalmazással prostitúcióra kényszerítette a sértettet. A kényszerítésbe bekapcsolódott a férfi anyja és barátnője is.

A szexuális szolgáltatást az interneten hirdették, helyszínként saját lakásukat biztosították, ahonnan áldozatuk nem mehetett ki. A lánynak akkor sikerült megszöknie és segítséget kérnie, amikor már az utcára is kiküldték kuncsaftokat szerezni - tették hozzá.

A közlemény szerint felmerült, hogy az elkövetőnek fegyvere van, így a BRFK a TEK műveleti egységének segítségével csapott le a gyanúsítottra március 26-án.

A BRFK bűnügyi főosztálya emberkereskedelem és kényszermunka bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az ügyben. A 22 éves férfit és 41 éves anyját őrizetbe vették, a bíróság kedden elrendelte letartóztatásukat. Harmadik társuk, a férfi 19 éves barátnője szabadlábon védekezik.

A gyanúsítottak lakásának átkutatásakor a nyomozók találtak egy pisztolyt is - közölte a rendőrség.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.