Városlista
2023. június 8, csütörtök - Medárd

Hírek

2023. Március 21. 13:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Rábacsanaki fiatalok elloptak egy fűnyírótraktort, ami aztán eladásra felkerült az internetre

Rábacsanaki fiatalok elloptak egy fűnyírótraktort, ami aztán eladásra felkerült az internetre

A csornai nyomozók elfogták a többszörös betöréses lopás elkövetésével gyanúsítható fiatalokat.

A rendőrségre 2023. március 14-én 11 órakor tette a bejelentést az 56 éves helybéli sértett, hogy Rábacsanakon, házának melléképületeiből, illetve a felügyelete alatt álló szomszédos épületből ismeretlen tettesek különböző háztartási – és kisgépekét tulajdonítottak el, amíg ő otthonától távol volt.

A rendőrök a helyszínen megállapították, hogy a lopásokat 2023. január 27. és 2023. március 13. közötti időszakban több alkalommal követték el, valamint az épületekbe a zárszerkezeteket megrongálva jutottak be. A betörések során 1.300.000 forint értékben fűnyíró traktorokat, mosógépet, és hűtőgépet tulajdonítottak el az ismeretlen elkövetők.

A sértett figyelmét egy ismerőse 2023. március 16-án felhívta, miszerint az interneten látnak hirdetve egy ugyan olyan kistraktort, amelyet tőle loptak el.

A nyomozás során a csornai rendőrök ezt követően részletes és folyamatos adatgyűjtést, tanúkutatást végeztek. A nyomozók tanúként hallgatták ki a fűnyírót eladni szándékozó fiatalembert, aki elmondta, hogy hobbiként kisgépeket, lomtalanításból származó dolgokat szokott vásárolni, amelyeket felújít, és interneten meghirdetve adja el azokat. Így netes felületen keresztül ismerkedett meg még 2022 őszén egy 20 és egy 25 éves rábacsanaki fiatallal is, azonban ekkor nem vásárolt tőlük semmit. Először ez év januárjában egy aggregátort, és egy szivattyút vett a rábacsanakiaktól, majd az egyik fűnyírótraktor is tulajdonába került, amelyet tovább kívánt értékesíteni az interneten. Elmondta azt is, hogy a többi lopásból származó tárgyat is felkínálta neki a két férfi, azonban azoknak az árát sokallva, nem vásárolt mást.

A Csornai Rendőrkapitányság 2023. március 16-án több helyszínen tartott kutatást, ahol további bizonyítékokat találtak és foglaltak le a nyomozók. Az ügyben a 20 és a 25 éves rábacsanaki fiatalembert, akik kapcsolatba hozhatók a bűncselekmény elkövetésével, az egyenruhások fogták el, majd a rendőrkapitányságra történő előállítást követően az intézkedők lopás bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 07. 16:00, szerda | Helyi

Ötszázhatvanezer forintot lopott a zsebtolvaj

Segítsen, ha felismeri!

2023. Június 07. 13:00, szerda | Helyi

Kert és madárhangok a zenében

Zenetörténeti előadás az Eszterházy-kastély kertjében.

2023. Június 07. 09:00, szerda | Helyi

Beszélgetés Devecseri Zoltán költővel

Ünnepi Könyvhét Kapuváron

2023. Június 06. 16:00, kedd | Helyi

Ideiglenesen zárva lesz a Rábatamási MBH Mobil Bankfiók

Az MBH Bank közleménye