Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. Április 29. 09:42, hétfő | Helyi
Forrás: HétFő KC

Rábaköz Kupa lány utánpótlás kézilabda

Rábaköz Kupa lány utánpótlás kézilabda

Hagyományteremtő szándékkal hozta létre a HétFő KC az évente megrendezendő Rábaköz Kupát.

A versenysorozat második felvonásának első része a Kupa szellemiségéhez és céljaihoz legmegfelelőbb helyszínen, a fő támogató az Audi ETO KC által biztosított győri Magvassy Mihály Sportcsarnokban került megrendezésre idén. Az illusztris helyszín légköre, a példaképek játéktere minden gyereknek egész életre szóló élményt nyújtott.

A HétFő KC lányai szinte szokásuknak megfelelően álmosan kezdték az első mérkőzésüket, amit a csoportjukban szereplő Sk Talent csapata ki is használt. Az így elmaradt győzelem később megbosszulta magát. Hiába volt a Fertőszentmiklós KC és a későbbi döntős Körmendi DMTE elleni győzelem, a csoporton belüli pontegyenlőség és egymás elleni eredmény miatt a gólkülönbség döntött. A lányok egy góllal lemaradtak az érem esélyes helyről.

A másik csoportban a Toldi DSE mindenkit maga mögé utasítva kiváló, ellentmondást nem tűrő játékkal, nagy gólkülönbséggel vert mindenkit, így maximális hat ponttal várhatta a döntőt. A rendkívül erős, kiváló játékosokból álló csapat egy tapasztalt edzővel kiegészülve, a torna előzetes favoritjának számított, mint kiderült nem véletlenül.

A torna második felvonására a Bercsényi Gimnázium sportcsarnokában került sor. Születtek meglepetések ott is, de végül a csoport eredményekből kiindulva a várható eredmények születtek. Az első ízben nevezett UDHK Nitra kemény küzdelem után szerezte meg a hetedik helyet a Fertőszentmiklós előtt, a HétFő KC a Haladás VSE SI-t gyűrte le az ötödik helyért folytatott küzdelemben. Az Ikervár DSE nagy gólarányú győzelmet aratott az SK Talent ellen vívott bronz meccsen, a Toldi DSE a döntőben múlta felül a Körmend DMTE csapatát. Megérdemelten került az érem minden csapat nyakába, és megérdemelten kerültek a különdíjak is a torna legjobbjainak birtokába.

Gólkirálynő: Barcza Rebeka ( Ikervár DSE), legjobb játékos: Kellermann Dóra (Toldi DSE), legjobb kapus: Horváth Virág ( HétFő KC). A győzelemért járó meglepően nagy kupa és a póló látványa a győztesek arcán is meglepetést okozott, de megérdemelték.

Köszönjük minden sportszerűen játszó csapatnak a részvételt és a kemény küzdelmet. Köszönet az Audi ETO KC vezetőségének, hogy lehetővé tették ezt a rendezvényt és gratuláció a példaképeknek a 10. bajnoki aranyért. Köszönet a szponzoroknak és minden segítőnek! Hajrá HétFő KC!

Horváth Imre

Címkék: kézilabda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 16:00, szombat | Helyi

Emlékezzünk és emlékeztessünk

Pályázati felhívás a magyarországi holokauszt 80. évfordulójának alkalmából.

2024. Május 04. 13:00, szombat | Helyi

Madárfiókát találtam, mit tegyek?

Útmutató szakértőktől.

2024. Május 04. 09:00, szombat | Helyi

Nyári alkotótábor gyerekeknek Beledben

Érdeklődni jelentkezni a művelődési házban lehet.

2024. Május 03. 16:00, péntek | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizze egyszerűen adószámláját!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mobilappjában pillanatok alatt ellenőrizheti adószámláját, azaz, hogy van-e tartozása, esetleg túlfizetése a NAV-nál.