Városlista
2023. szeptember 26, kedd - Jusztina

Hírek

2012. Február 05. 09:00, vasárnap | Helyi
Forrás: saját forrás

Rábaközi Civil Fórum

Rábaközi Civil Fórum

Civil együttműködés szerveződik a Rábaközben.

A városháza nagytermében Hámori György polgármester köszöntötte a megjelenteket a Rábaközi Civil Műhely Egyesület nevében, annak elnökeként. Bevezetőjében elmondta, hogy tapasztalatai szerint a Rábaköz el van maradva stratégiai gondolkodásban és stratégia alkotásban, a fejlesztési elképzelések összehangolásában, általában az együttműködésben, a közös gondolkodásban és cselekvésben. Azért hozták létre tizenketten az egyesületet, hogy egyfajta ernyőszervezetként összefogja, koordinálja a Rábaközben működő civil szervezetek munkáját.

Huftlesz Mihály az egyesület alelnöke prezentációjában a civil szervezetek Rábaközben játszott szerepéről beszélt. A 64 településen majd 300 civil szervezet működik, ami magasabb az országos átlagnál, különösen a szabadidő, sport és kultúra területén. Kiemelkedően nívós szervezetek vannak a néptánc területén, rendkívül kevés viszont az ökológiával foglalkozó helyi szervezet. A rábaközi civilek saját településükön játszanak kiemelkedő szerepet, kevesen vannak viszont, akik az „egész Rábaközben” gondolkodnak. Meggyőződése, hogy a Rábaköz fejlesztésében a civil aktivitásnak kiemelkedő szerepe van, és a jövőben is az lesz. Kezdeményezők és meghatározók lehetnek a szektorok párbeszédében, a civil, önkormányzati és a gazdasági szféra együttműködésében. Az egyesület egyik fő célja, hogy segítse a civil szervezetek munkáját a turizmus, a folyamatos utánpótlásképzés és megújulás, a helyi gazdaság fejlődése, a településkép javítása, a település és térség marketing és a hazai és külföldi kapcsolatok területén.

Endrődy József a Rábaközi Civil Műhely Egyesület létrehozásáról szervezeti felépítéséről, céljairól és munkamódszereiről beszélt. Szeretnék szekciónként, érdeklődési körönként összefogni a 64 település civil szervezeteit. Önmeghatározásukban egyedi elem, hogy nem csak szervezeteket, hanem magánszemélyeket is várnak a soraikba, akik tenni akarnak a Rábaköz felemelkedéséért, a térségi együttműködésért, vagy csak hasonló gondolkodású és érdeklődésű emberek és szervezetek kellemes közösségére vágynak.
Akit érdekel a csatlakozás, vagy többet szeretne tudni az egyesület terveiről céljairól az érdeklődhet az rcmeinfo@gmail.com e-mail címen.

Címkék: civil, rábaköz

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 25. 16:00, hétfő | Helyi

A megyében hatvankilenc eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek

A 38. héten történt.

2023. Szeptember 25. 13:00, hétfő | Helyi

Október 1-től megváltozik néhány autóbusz menetrendje

Mutatjuk a térségünket érintő változásokat.

2023. Szeptember 25. 09:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.

2023. Szeptember 24. 17:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.