Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Február 05. 09:00, vasárnap | Helyi
Forrás: saját forrás

Rábaközi Civil Fórum

Rábaközi Civil Fórum

Civil együttműködés szerveződik a Rábaközben.

A városháza nagytermében Hámori György polgármester köszöntötte a megjelenteket a Rábaközi Civil Műhely Egyesület nevében, annak elnökeként. Bevezetőjében elmondta, hogy tapasztalatai szerint a Rábaköz el van maradva stratégiai gondolkodásban és stratégia alkotásban, a fejlesztési elképzelések összehangolásában, általában az együttműködésben, a közös gondolkodásban és cselekvésben. Azért hozták létre tizenketten az egyesületet, hogy egyfajta ernyőszervezetként összefogja, koordinálja a Rábaközben működő civil szervezetek munkáját.

Huftlesz Mihály az egyesület alelnöke prezentációjában a civil szervezetek Rábaközben játszott szerepéről beszélt. A 64 településen majd 300 civil szervezet működik, ami magasabb az országos átlagnál, különösen a szabadidő, sport és kultúra területén. Kiemelkedően nívós szervezetek vannak a néptánc területén, rendkívül kevés viszont az ökológiával foglalkozó helyi szervezet. A rábaközi civilek saját településükön játszanak kiemelkedő szerepet, kevesen vannak viszont, akik az „egész Rábaközben” gondolkodnak. Meggyőződése, hogy a Rábaköz fejlesztésében a civil aktivitásnak kiemelkedő szerepe van, és a jövőben is az lesz. Kezdeményezők és meghatározók lehetnek a szektorok párbeszédében, a civil, önkormányzati és a gazdasági szféra együttműködésében. Az egyesület egyik fő célja, hogy segítse a civil szervezetek munkáját a turizmus, a folyamatos utánpótlásképzés és megújulás, a helyi gazdaság fejlődése, a településkép javítása, a település és térség marketing és a hazai és külföldi kapcsolatok területén.

Endrődy József a Rábaközi Civil Műhely Egyesület létrehozásáról szervezeti felépítéséről, céljairól és munkamódszereiről beszélt. Szeretnék szekciónként, érdeklődési körönként összefogni a 64 település civil szervezeteit. Önmeghatározásukban egyedi elem, hogy nem csak szervezeteket, hanem magánszemélyeket is várnak a soraikba, akik tenni akarnak a Rábaköz felemelkedéséért, a térségi együttműködésért, vagy csak hasonló gondolkodású és érdeklődésű emberek és szervezetek kellemes közösségére vágynak.
Akit érdekel a csatlakozás, vagy többet szeretne tudni az egyesület terveiről céljairól az érdeklődhet az rcmeinfo@gmail.com e-mail címen.

Címkék: civil, rábaköz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:00, péntek | Helyi

Vadász nyári tábor gyerekeknek

Két turnusra lehet jelentkezni.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi és május elsejei programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.