Városlista
2021. október 16, szombat - Gál

Hírek

2021. Augusztus 18. 09:00, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat

Rábaközi díjazottak a megyei önkormányzat díszközgyűlésén

Rábaközi díjazottak a megyei önkormányzat díszközgyűlésén

Augusztus huszadika alkalmából kedden adták át a megyei önkormányzat kitüntetéseit.

Csornai Sportegyesület - Bauer Rudolf-díj

A Csornai Sportegyesület és jogelődje, a Rábaközi Sportegylet 1910 óta működik 15 különböző szakosztállyal. A legrégebbi a labdarúgó szakosztály, amely az egyesület megalakulása óta folyamatosan fennállt felnőtt és utánpótlás csapatokkal. A másik kiemelkedő szakosztálya az 50 éves kézilabda szakosztály, amelyen belül ifjúsági, tartalék és felnőtt csapatok is működnek. Az egyesületben jelenleg több, mint 300 fő sportol aktívan.
Napjainkban a sportnak, elsősorban a tömeg-és szabadidősportnak pedagógiai és egészségügyi szempontból egyaránt kiemelt szerepe van.
A 2020-ban 110 éves Csornai Sportegyesület a lakosság sportolási lehetőségeinek biztosítása mellett a versenysportban is jeleskedik.
A sportegyesület pályái otthont adnak nagyobb rendezvényeknek, legyen az sport, zenei rendezvény vagy gyermeknap.
A Csornai Sportegyesültből több sportoló ért el jelentős sikereket kézilabdában, atlétikában és labdarúgásban, az elért eredményeik révén így példa értékűvé váltak a jövő generációja számára.
A fejlődés folyamatos, az Egyesület Csorna város szerves részévé vált és országos hírnévre tett szert a fennállásának 110 éve alatt.


Dr. Leé János - Dr. Petz Aladár-díj

Az általános iskolát Vecsésen, a középiskolát Budapesten a Madách Gimnáziumban végezte el. Biológia tagozatos osztályba járt, amely meghatározta későbbi pályaválasztását. A diploma megszerzésétől kezdve a mai napig az egészségügyi alapellátásban dolgozik. 1986-ban a megnyíló új bősárkányi praxisra pályázott sikeresen, és azóta is a körzetben tevékenykedik. Meghatározó vezető szerepet vállal immár 21 éve a Rábaköz – Tóköz - Hanság 41 települését ellátó háziorvosi ügyelet munkájában. Háziorvosi praxisában lelkiismeretesen végzi gyógyító munkáját és nagy hangsúlyt fektet a betegségek megelőzésére.
Mint a Semmelweis Egyetem és a Pécsi Orvostudományi Egyetem Családorvosi Tanszék oktató orvosa, továbbá Bősárkány háziorvosa idejét, energiáit nem sajnálva tevékenykedik az emberek egészségének megóvása érdekében. A családja, gyermekei és unokái adnak számára erőt a hétköznapok küzdelmeiben.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 16. 10:00, szombat | Helyi

Hétfőtől vonatpótló buszok közlekedenek egyes vonatok helyett Csorna és Sopron között

Indulás előtt tájékozódjon!

2021. Október 15. 16:00, péntek | Helyi

Szarvas ugrott egy autó elé Kisfalud közelében

A baleset során a jármű utasa megsérült, ezért őt a mentők kórházba vitték.

2021. Október 15. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2021. Október 15. 09:00, péntek | Helyi

Segítsenek a két halálos áldozatot követelő jánnossomorjai és mosonmagyaróvári cserbenhagyásos gázolás ügyében

A rendőrség továbbra is kéri a lakosság segítségét.