Városlista
2024. június 19, szerda - Gyárfás

Hírek

2024. Május 29. 13:47, szerda | Helyi
Forrás: redlemon.hu

Rábaközi iskolák figyelem, pályázati lehetőség!

Rábaközi iskolák figyelem, pályázati lehetőség!

150 tablet kiosztásával és edukációs tartalmakkal támogatja az iskolákat a „Köszi, SIÓ!” program.

Megújult a SIÓ-Eckes iskolásokat támogató pályázata: a 2024-től „Köszi, SIÓ!” néven futó programban a vállalat az iskolák digitális oktatásának támogatását tűzte ki célul, hogy a gyerekek és a pedagógusok még több korszerű eszközhöz juthassanak. A sikeresen pályázó intézmények összesen 150 tablettel lehetnek gazdagabbak, sőt a modernizáció mellett elfogadásra motiváló mesével és óratervvel is segíti a tanárok munkáját a vállalat. A pályázatok online leadására 2024. július 14-éig van lehetőség.

Már 16 éve támogatja az iskolások évkezdését a SIÓ-Eckes, 2008-ban útjára indított társadalmi felelősségvállalási programja, a „Köszönjük, SIÓ!” segítségével közel 15.000 gyerek kezdhette meg a tanévet új iskolatáskákkal és tanszerekkel. A program idén megújult, és már „Köszi, SIÓ!” néven fut tovább, amelynek során a gyerekeken túl az őket tanító pedagógusokat és magukat az iskolákat szeretné támogatni a vállalat. Ennek első lépéseként az idei évben összesen 150 tabletet kaphatnak a sikeresen pályázó intézmények.

A „Köszi, SIÓ!” program nagyon fontos mindannyiunk számára, hiszen a jövő nemzedékei az iskolákban készülnek fel a nagybetűs életre, itt találkoznak először azokkal a kihívásokkal, amelyekkel felnőtt koruk során szembesülnek majd. Társadalmunk egészének érdeke, hogy a gyerekek megfelelő értékekkel felvértezve tudjanak boldogulni felnőtt életükben. Az általános iskolák nagy erőfeszítéseket tesznek, hogy az ott tanuló gyerekeket minden lehetséges eszközzel felkészítsék a modern kor összes kihívására, a SIÓ-Eckes pedig felelősséget érez, hogy a gyerekek egyenlő esélyeit támogassa és az iskolarendszer korszerű és integráló munkáját segítse” - mondta el Mészáros Dezső, a SIÓ-Eckes Kft. ügyvezető igazgatója.

A vállalat fontos célja továbbá, hogy az iskolások megtanulják, egymásért kiállva juthatnak el a legmesszebbre, egymást támogatva tudják elérni a legjobb eredményeket. Ennek érdekében a program részeként készül egy általános iskolásoknak szóló mese az elfogadásról, illetve a mese írója, Sárvári Györgyi pszichológus egy óratervet is készít, amelynek segítségével a pedagógusok támogatni tudják a gyerekeket a program célkitűzéseinek elérésében.

A kipécézett, peremre kerülő gyerekek komolyan sérülhetnek. A kiközösítés az ember egyik ősi félelme már a történelem kezdeteitől, hiszen létfontosságú, hogy tagjai maradjunk a közösségnek. A mese eggyel korábbi szakaszban segít, a megelőzésben hisz: azt üzeni, hogy összefogással, példamutatással és bátor kiállással sokat tehetünk egymásért, felnőttek, gyerekek egyaránt” - fejtette ki Sárvári Györgyi meseíró, pszichológus. A mese szeptembertől lesz elérhető a program weboldalán és csatornáin.

A pályázat beküldése 2024. július 14. éjfélig lehetségesezen az oldalon, amelyhez bővebb tájékoztatáside kattintva érhető el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 19. 09:00, szerda | Helyi

Csornai állásajánlat

Jelentkezzen!

2024. Június 18. 16:00, kedd | Helyi

Konferencia a szenvedélybetegségekről Kapuváron

A részvétel regisztrációhoz kötött

2024. Június 18. 15:04, kedd | Helyi

Szerda 0 órától szombat éjfélig a legmagasabb fokú hőségriadót rendelték el

A gyermekeket néhány percre se hagyják a parkoló autóban!

2024. Június 18. 13:00, kedd | Helyi

A múlt héten a víz okozta a legtöbb munkát a tűzoltóknak

A 24. héten történt.