Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. November 15. 10:00, szombat | Helyi
Forrás: police.hu

Rábaszentandrási és szanyi betörők garázdálkodtak Veszprém megyében

Rábaszentandrási és szanyi betörők garázdálkodtak Veszprém megyében

A zsákmányt már nem tudták eladni, elfogták őket a rendőrök.

Unokaöccsével családi házhoz tartozó melléképületekbe tört be és motorfűrészeket, fűkaszákat, légpuskát, illetve lőszereket tulajdonított el az a 25 éves rábaszentandrási férfi, aki az ellopott tárgyakat Vináron akarta eladni sógorának.

Egy kapolcsi lakos tett bejelentést 2014. november 10-én, hogy valaki a családi házuk udvarában található melléképületből közel 200.000 Ft értékben két motorfűrészt tulajdonított el.Másnap, 2014. november 11-én pedig Molnár Tibor r. főtörzszászlós körzeti megbízottat értesítette egy monostorapáti lakos, hogy az éjszaka folyamán ismeretlen tettes az ingatlanjához tartozó melléképületből két damilos fűkaszát, valamint egy német származású légpuskát és lőszereket vitt magával.

A rendelkezésre álló adatok alapján a 25 éves rábaszentandrási Sz. Á. és 17 éves Szanyban élő unokaöccse került a rendőrség látókörébe. A rendőrök halaszthatatlan nyomozati cselekményként mindkét gyanúsítottnál házkutatást tartottak, melyek során megtalálták a két melléképületből eltulajdonított tárgyakat. Előállították őket a Tapolcai Rendőrkapitányságra és ott gyanúsítottkénti kihallgatásuk alkalmával beismerő vallomást tettek. Elmondásuk szerint az éjszaka feltörték a melléképületeket, majd az ott talált mezőgazdasági gépeket kihordták gépkocsijukhoz, bepakolták a csomagtartóba és észrevétlenül távoztak a helyszínről. Sz. Á. elismerte, hogy a fűkaszákat és a motorfűrészeket Vinárra kívánta vinni, hogy sógorának eladja azokat.
A két férfi ellen lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:00, péntek | Helyi

Vadász nyári tábor gyerekeknek

Két turnusra lehet jelentkezni.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi és május elsejei programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.