Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2020. Március 18. 16:00, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Rajzpályázat a tűzoltók munkájáról

Rajzpályázat a tűzoltók munkájáról

Meghosszabbították a pályázat benyújtási határidejét.

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság által, az óvodások és iskolások részére meghirdetett alkotói pályázatok benyújtási határidejét 2020. szeptember 30-ig meghosszabbították, így a június 11-ére tervezett országos eredményhirdetést is későbbre halasztották.

Az előző évek hagyományait követve az Országos Tűzmegelőzési Bizottság 2020-ban immáron hetedik alkalommal hirdetett alkotói pályázatot óvodásoknak és iskolásoknak.

Idén olyan alkotásokat várunk, amelyeken keresztül az óvodások és az iskolások megmutatják, hogyan látják a tűzmegelőzést és a tűzvédelmet, a tűzoltói hivatás világát. Az óvodásoktól egyénileg készített szabadkézi rajzokat vagy csoportos alkotásokat, illetve kézműves remekműveket várnak. Az iskolások három korcsoportban (6-10, 11-14, 15-18 éves kor között) pályázhatnak. Ők szabadkézi rajzot, egyéb kézműves alkotást küldhetnek be, de írhatnak verset vagy mesét is, esetleg készíthetnek számítógépes programot.

A pályaműveket szeptember 30-ig lehet benyújtani, lehetőleg postai úton (Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 9021 Győr, Munkácsy út 4.) a megyei igazgatósághoz.

A területi versenyen első helyezést elért alkotások részt vesznek az országos versenyen is, amelynek díjátadó ünnepsége Budapesten lesz. Az országos verseny győztesei értékes ajándékokat kapnak, számos különdíj is gazdára talál majd. Az az óvoda, illetve iskola, ahonnan országosan a legtöbb pályázatot nyújtják be, elnyeri a „Legkreatívabb óvoda, iskola 2020” címet, amelynek jutalma egyebek mellett az is, hogy a tűzoltók látványos bemutató keretében ismertetik meg a legkreatívabb intézmények növendékeivel a füstsátor, tálcatűzoltás, olajtűzoltás, roncsvágás rejtelmeit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 16:00, hétfő | Helyi

Eltévesztette a házszámot a késes, maszkos betörő Csornán

A szomszédtól követelte az állítólagos adósság megfizetését.

2024. Május 13. 13:00, hétfő | Helyi

Meghalt az útról lesodródott autó vezetője

A 19. héten történt.

2024. Május 13. 09:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.

2024. Május 12. 19:00, vasárnap | Helyi

Egy friss klímajelentés szerint Európa a leggyorsabban melegedő kontinens

Készült az AP tudósításának felhasználásával.