Városlista
2021. május 12, szerda - Pongrác

Hírek

2020. December 22. 08:52, kedd | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Rally: Csomós Mixi: Nagyon megszerettük a murvát

Rally: Csomós Mixi: Nagyon megszerettük a murvát

Csak néhány másodpercre autózott az élmezőnytől pályafutása első, R5-el teljesített murvás versenyén Veszprémben Csomós Mixi és Nagy Attila. Mixivel beszélgettünk.

Mik voltak a terveitek a Mikulás Rallye előtt?

A végeredmény nagyjából megegyezett a rajt előtt megfogalmazott elképzeléseinkkel, amit terveztünk, az igazából megvalósult Veszprémben, minden percét élveztük a versenynek és az utolsó körre már a stopper által mutatott eredményekkel is elégedettek voltunk. A felkészülés jegyében egy teszten is részt vettünk egy héttel az évzáró futam előtt, mert ez volt az első olyan versenyünk, amin R5-ös versenyautóval álltunk rajthoz murván. Indokolt és nagyon emlékezetes is volt a teszt, mivel Bútor Robival közösen zajlott, és volt szerencsém mindkét oldalon ülni Robi mellett, aki készségesen osztotta meg velünk a tapasztalatait és ezért nagy köszönet neki.

Hogyan alakult az évzáró versenyetek?

Az első kör az ismerkedés jegyében zajlott, Várpalotán és a Kislőtéren picit 2 lépéssel jártunk az élmezőnytől, viszont az első szerviz után már partiban voltunk az élmenőkkel. A pályaismerettel egyenesen arányosan jött a gyorsulás. Kislőtéren a második körre 19 másodpercet, a harmadik körre pedig 27 másodpercet tudtunk gyorsulni, amivel maximálisan elégedett a csapat. Az autónk most is hibamentes volt, a mérnökünk beállításai ismét a profizmusát igazolják és a Hankook abroncsok is szenzációsan dolgoztak. A gyorsaságikon nem történt semmilyen váratlan esemény, a csúszós, saras pályákon mindenféle izgalom nélkül, ám széles mosollyal az arcunkon abszolváltuk az összes megrendezett gyorsaságit. A hetedik helyen zártuk az első murvás versenyünket, amiről azt gondolom, hogy a helyén lévő eredmény, de jövőre minimum 5-6 hellyel előrébb szeretnénk végezni. Azt gondolom, hogy ebből már lehet építkezni a jövőben. Élveztük a versenyzést, örültünk, hogy ott lehettünk Veszprémben és szívesen jövünk ide bármikor újra.

Tavaly a Szilveszter Rallye-n mentetek először a saját R5-ös versenyautóval. Idén ez a buli sajnos kimarad…

Alapvetően szomorúak vagyunk amiatt, hogy elmarad a Szilveszter Rallye, de ha meg lehetett volna rendezni, valószínűleg akkor sem lett volna olyan hangulata a nézők nélkül, mint ahogy azt már megszoktuk. Rajongók nélkül rideg lett volna az egész, és nem lett volna meg a sokak által kedvelt kötetlen, jól megszokott Szilveszter Rallye feeling. Úgyhogy bánjuk is, meg nem is. Reméljük, hogy hamarosan véget ér a járványhelyzet és minden mehet tovább az eredeti kerékvágásban.

A Szilveszter Rallye már amúgy sem számított volna bele az éves értékelésbe, ennek a szempontjából mindegy is a sorsa. Milyen eredménnyel zártátok 2020-at?
Az abszolút ötödik helyet szereztük meg a Rally1 bajnokság értékelésében, amiről én azt gondolom, hogy reális, és túl szép lett volna ettől előrébb végezni az első R5-ös szezonunkban. A tapasztalatszerzés, a kilométergyűjtés, a tanulás volt a célunk 2020-ban, és örülhettünk kiemelkedő részeredményeknek. Megszereztük pályafutásunk első és második abszolút szakaszgyőzelmét, ami mindenképp emlékezetessé teszi a szezont. A futamok második köreire pedig sikerült elkapnunk a megfelelő ritmust, és a célig a legjobbakkal csatáztunk.

Köszönjük szépen az egész éves segítséget a támogatóinknak, apának és Csabának, a mérnökünknek a tökéletesen felkészített és beállított autót, a csapatvezetőnk munkáját, valamint én külön köszönöm Attilának, a navigátoromnak is a 2020-as esztendőt.

Azt gondolom, hogy jó irányba haladunk, folyamatosan tudtunk fejlődni és gyorsulni, 2021-ben viszont igyekszünk még koncentráltabban, tisztább fejjel versenyezni és bízunk benne, hogy a mostanitól is szebb lesz a következő bizonyítványunk.Köszönjük együttműködő partnereinknek:

East Motorsport Kft., CIKS Kft., ZÉG Kft., AURUM FRONS GRAND Kft., RabócsiRing Kft., Balázs-Diák Kft., Északmagyar Téglaipari Kft., BAZ Express Csomag Logisztika Hungary Kft., Magyar Trans Kft., Heda-Sped Kft., Tau-Trade Bt, Tóth-Szer Kft., Gömör-Bau Kft., SoldoBau Mélyépítő Kft., UJGOLD Kft., SFT Spannsysteme Kft., Alu Casting Support Kft., Progast Kft., Por + Fém Kft., K-N Trans KFt., Sárospatak Város Önkormányzata, BIGPUSH Kft., Tiger Tools Kft., Juhász Média Kft., MUT Hungária Kft., ÁZRÁ Kft., ASAP Hungária Kft., Lotte Kft., RSZ- Kő Kft., HANKOOK Racing Tires - RTH Versenyabroncs Kft., MOL Racing Kft., Rapidnyomda.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Címkék: autósport, rally

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 12. 09:40, szerda | Sport

Rally: Szerény kezdés

Két versenyző páros állt rajthoz a Horváth Rallye ASE színeiben, a I. Therwoolin Boldogkő Rally a Pannon Kupáért versenyen.

2021. Május 11. 10:40, kedd | Sport

Supercarban is dobogón a Korda Racing

Kiváló eredménnyel mutatkozott be a rallycross szakágban a Korda Racing és a Ritmus ASE közös csapata, a magyar bajnokság idei első fordulójában Benyó Máté a harmadik helyet szerezte meg a bivalyerős Supercar mezőnyben.

2021. Május 08. 11:17, szombat | Sport

Korda Racing már a Rallycrossban is

A rallysport, a motoros enduro és a motocross szakágak mellett az idei versenyszezonban a rallycross szakágban is saját csapatot indít a Korda Racing, három fiatal versenyzővel a magyar bajnoki futamokon.

2021. Május 06. 17:09, csütörtök | Sport

F4-es Dávid az F3-as Góliátok között

Bár a Gender Racing Dávidját Berta Benjáminnak hívják, de az ősi bibliai történetet majdnem teljesen tökéletesen ültette át a mai autósportban a fiatal versenyző a GRT idei második versenyére a legendás Monza-i pályán.