Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2014. Szeptember 29. 13:00, hétfő | Helyi
Forrás: NAV Nyugat-dunántúli Regionális Adó Főigazgatósága

Regisztrálniuk kell a civileknek az adófelajánlásokért, holnap lejár a jogvesztő határidő

Regisztrálniuk kell a civileknek az adófelajánlásokért, holnap lejár a jogvesztő határidő

Figyelem, 2015 évre a regisztráció határideje 2014 szeptember 30! Változtak a kedvezményezetté válás feltételei

Jelentősen átalakultak a 2014. rendelkező évi felajánlásokból részesülni kívánó civil szervezetek kedvezményezetté válásának és elszámolásának feltételei.

A felajánlásokból való részesedéshez szükséges várakozási idő valamennyi szervezetnél egységesen két évre módosult. A köztartozás fennállása már nem akadálya a kedvezményezetté válásnak. A NAV kizárólag a kiutalás előtt vizsgálja, hogy van-e köztartozása a civil kedvezményezettnek, amennyiben igen, a felajánlott összeget átvezeti az adótartozásra és ezt követően a fennmaradó összeget utalja ki. Kivételes méltányosság csak a feltételek késett igazolása esetén kérhető, köztartozás fennállásakor nem.

Nagyon fontos változás az előzetes kedvezményezetti regisztráció megtétele, ami elsőként a 2015. rendelkező évre vonatkozó kötelezettség. A felajánlásra igényt tartó szervezeteknek az adóhivatalnál előzetesen kell regisztrálniuk és igazolniuk a kedvezményezetté válás feltételeit, valamint bejelenteni a kiutaláshoz szükséges adatokat.

A regisztrációs kérelem benyújtásának határideje a rendelkező évet megelőző év szeptember 30-a, tehát 2015. esetén 2014. szeptember 30-a. A határidő jogvesztő, a késedelem kimentésére igazolási kérelem nem terjeszthető elő.

A korábbi években megszokott módon, a 2014-ben megjelölt kedvezményezetteknek a NAV szeptember 1-ig adta postára a felhívó-tájékoztató levelet, amelyben a szervezetek tájékoztatást kaptak a felajánlott összeg várható nagyságáról és a törvényi feltételekről. A felhívó-tájékoztató levelet kapott szervezetek a regisztrációt a 1437A számú adatlapon is tudják igényelni, ha azonban nem kaptak levelet és 2015-ben megfelelnek a kedvezményezetté válás feltételeinek, a 14EGYREG adatlapon kell regisztrálniuk 2014. szeptember 30-ig elektronikusan.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal részletes tájékoztatókkal nyújt segítséget mind a felajánlóknak, mind a kedvezményezetteknek a www.nav.gov.huoldalon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 18. 09:27, csütörtök | Helyi

Egy kapuvári férfi lett internetes csalás áldozata

A kapuvári nyomozók megtalálták a tettest, vádat emelnek ellene.

2024. Április 17. 16:00, szerda | Helyi

Magyarkeresztúrról eltűnt férfit keresnek a rendőrök

A 45 éves férfi megtalálása érdekében a csornai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

2024. Április 17. 13:00, szerda | Helyi

A viharos szél miatt több tűzoltói beavatkozásra is szükség volt

Kidőlt fák, leszakadt faágak.