Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. Július 18. 05:01, kedd | Belföld
Forrás: mti

Rekord látogatottsággal zárt az idei EFOTT

Rekord látogatottsággal zárt az idei EFOTT

Több mint 111 ezren látogattak el idén az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójára (EFOTT), amelyet július 11. és 17. között rendeztek meg Velencén.

Az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményükben a szervezők mind az időjárás, mind a látogatószám tekintetében sikeresnek értékelték a rendezvényt.

Beszámolójuk szerint a hat naposra hosszabbított fesztivál kulturális programjai közül a stand-up és a színházi előadások, a turisztikai lehetőségek sorából a lovaskocsis túrák iránt volt a legnagyobb érdeklődés, de sokan tanultak szárazjégen korcsolyázni és wakeboardozni is.

Az EFOTT látogatóit a bűnmegelőzési szervektől kezdve az ifjúságnevelő programokon át a legkülönbözőbb politikai szerveződésekig számos nappali előadás, bemutató és beszélgetés várta. Hab- és colorparty, játékok, vetélkedők, adrenalinfokozó vidámpark ugyanúgy rendelkezésre állt, mint vízparti elfoglaltságok vagy főzési lehetőségek.

Az idei fesztivál külföldi fellépői közül Sean Paul, valamint a Hurts és Tinie Tempah vonzották a legtöbb látogatót; míg a több mint kétszáz magyar fellépő közül a közlemény a Punnany Massif, a Wellhello, a Halott Pénz, a Tankcsapda, Majka és Curtis és az Anna & the Barbies koncertjeit emelte ki.



Mint felidézték, 2016-ban a több napos vihar visszavetette a látogatottságot, idén azonban sikerült meghaladni a 2015-ös, 103 ezres látogatószámot, így a 111 ezer 711 fesztiválozóval újabb rekordot döntött az EFOTT.

A 2018-as EFOTT helyszínéről szóló tárgyalások már a jövő héten megkezdődnek, várhatóan az ősz folyamán derül ki, Velencén vagy más településen rendezik-e meg a fesztivált - árulták el a szervezők.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni